zaterdag 8 mei 2010

Pastasalade met basilicumolie

Ingrediënten:
- 400 g farfalle (zak à 500 g)
- 1 teentje knoflook
- 2 zakjes verse basilicum (à 15 g)
- 6 eetlepels olijfolie
- 25 g pijnboompitten, geroosterd
- 1 bakje cherrytomaten (à 250 g)
- 2 potten gegrilde paprika's (pot à 295 g)
- 1 blik artisjokken (400 g)
- 50 g grano padano, geraspt
- 1 zak rucola (75 g)

Buffetgerecht voor 8 personen, maar je kunt natuurlijk ook de helft maken.

Bereiden:
Farfalle koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pasta afgieten en onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Knoflook pellen en klein snijden. Met staafmixer basilicum met knoflook en olijfolie fijnmalen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Cherrytomaatjes doormidden, gegrilde paprika in dunne repen en artisjokken (eerst laten uitlekken) elk in 4 parten snijden.
Farfalle mengen met basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes, paprika en artisjok. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Salade afgedekt in koelkast zetten; ca 1 uur voor opdienen eruit halen. Vlak voor serveren rucola er door mengen en kaas erover strooien.

Bron : AH

Deze salade kan je ook op een andere manier maken. De geroosterde paprika en de artisjokken laat je dan weg. In plaats daarvan doe je er semi- zongedroogde tomaatjes en in stukjes gescheurde bufala mozzarella in. Ook erg lekker! En als je het helemaal makkelijk wilt doen, kun je ook pesto met olijfolie door de pasta doen i.p.v. basilicumolie.

Geen opmerkingen: