vrijdag 28 mei 2010

Asperges met gremolata



Ingrediënten:
- 900 gram groene asperges, houtige uiteinden verwijderd
- 4 el olijfolie
- 60 g oud boerenbrood, bv zuurdesem
- 2 tenen knoflook, fijngeraspt
- 1 el fijngeraspte citroenschil
- 2 el fijngehakte bladpeterselie
- 1 citroen

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180' C. Leg de asperges op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en schep goed door elkaar.
Maal voor de gremolta het brood fijn in een keukenmachine. Doe in een kom en roer er de knoflook, citroenrasp, peterselie, wat zeezout en zwarte peper door. Strooi over de asperges en besprenkel met de rest van de olijfolie.
Bak 20 - 25 minuten tot de asperges zacht zijn en de kruimels goudbruin. Schep de asperges op een schaal en rasp er reepjes citroenschil over.
Serveer warm met de rest van de citroen in partjes erbij om uit te knijpen.

Bron: "Delicious".
Dit recept stond in een extra gratis bijlage van de Delicious.
Het is echt héél lekker. Ik ben gek op asperges, vooral op de groene, die hebben toch meer smaak en natuurlijk makkelijk dat je ze niet hoeft te schillen.
Wij hebben dit gerecht gegeten met gegrilde zalm, maar is natuurlijk ook lekker met een stukje vlees.

Geen opmerkingen: