dinsdag 11 mei 2010

Yoghurtlu çam fistikli ispanak (spinazie met pijnboompitten en yoghurt)


Ingrediënten:
- 600 gram spinazie
- Griekse of Turkse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- mespuntje komijnpoeder
- 1 rode ui, gesnipperd
- zout en peper

Bereiden:
Maak de yoghurtsaus door yoghurt met citroensap, knoflook en zout te mengen.
Gesnipperde rode ui 4 minuten zachtjes bakken, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Voeg pijnboompitten, rozijnen, komijnpoeder toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de spinazie op een schaal en schep de yoghurtsaus erop.
Afiyet olsun!

Bron: AH, "De streekkeukens van Europa": Turkije.

Geen opmerkingen: