![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkuGDiOGqT2qObj1wNFrmJSa-_01DbeWlgs6LYRiH_Zi2tVa6bLfSw4uCo37kAt0y954wRjMzDciKO6ZUOsfVbZhJo5Mooz4wqnUJvQt1xP-h7OcLv8dWcZ8DsaYnV53No0szQXZFZL9k/s640/Roerbak.jpg)
- 200 gram basmatirijst
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- stukje verse gember van 5 cm, geraspt
- 1 rode chilipeper, in plakjes
- 1 steranijs
- 1 eetlepel zongedroogde tomatenpasta
- 300 gram varkenshaas, in dunne repen
- 1 rode ui, fijngehakt
- 125 gram Chinese kool of spitskool, fijngesneden
- 1 wortel, in dunne plakjes
- geroosterd sesamzaad voor de garnering
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Bereiden:
Kook de rijst en laat afkoelen.
Meng ondertussen de hoisinsaus, knoflook, gember, chilipeper, steranijs en tomatenpasta. Schep de reepjes vlees goed door dit mengsel en laat afgedekt 1 uur marineren.
Verhit in een wok de zonnebloemolie op hoog vuur. Neem het vlees uit de marinade en bak de reepjes 1 minuut in de wok. Voeg de ui, kool en wortel toe en als laatste de rijst.
Roerbak alles circa 3 minuten op hoog vuur, tot de rijst door en door heet is.
Bestrooi het gerecht met het geroosterde sesamzaad en serveer het.
Bron: "200 Vetarme recepten" van Cara Hobday.
Dit was snel klaar en erg lekker! Als je niet van pittig houdt, kun je beter de zaadjes verwijderen uit het pepertje.
1 opmerking:
't ziet er goed uit, en ook nog snel klaar!!!
Wat willen we nog meer???
Een reactie posten