- 5 plakjes deeg voor hartige taart (pakje a 450 g)
- 750 g prei
- 2 eetlepels boter
- 6 zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels bloem
- 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne blanc)
- 3 eieren
- 1/2 pakje koksroom (a 200 ml)
Materialen:
lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet
Bereiden:
Deeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C. Prei schoonmaken en in ringen snijden. In braadpan boter verhitten en prei 5 min. smoren en vocht laten verdampen. Tomaten in reepjes snijden. Bloem en tomaatreepjes door prei roeren. Kaas erboven verkruimelen. Ei loskloppen met 100 ml koksroom, zout en peper. Ingevette vorm bekleden met deeg. Eimengsel door prei roeren. Preimengsel in vorm scheppen en in midden van oven in 30 min. goudbruin bakken.
Bron: Albert Heijn
4 opmerkingen:
Dat ziet er lekker uit! Was het ook lekker?
Deze hartige taart heb ik al vaak gemaakt en is heerlijk!
Gefeliciteerd Caroline met jouw ''EIGEN''blog!
Deze taart is inderdaad héérlijk.
Staat ook op ons kookblog.
Deze heb ik gisteravond gegeten😀 recept via allerhande site. Erg lekker! Wij hebben dit gegeten als groente dus ernaast een klein stukje vlees erbij gegeten.
Ik heb wel 50 gram minder geitenkaas erdoor gedaan. Ik wist niet of wij wel geitenkaas luste en of het dan niet te overheersend was.
En was inderdaad zo klaar (kant en klaar vooraf gesneden zak prei a 300 gram).
Een reactie posten