Ingrediënten:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 stukje verse gember (ca 3 cm), fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 eetlepel bloem
- 1 blikje maïskorrels (300g)
- 1 rode paprika, in stukjes
- 700 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 blik mini-maïskolfjes (425 g)
- 1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
Bereiden:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Voeg de gember en de knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.
Laat de maïskorrels uitlekken en voeg ze samen met de paprika, de bouillon en de kokosmelk toe. Verwarm al roerend. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer. Snijd de maïskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe. Verwarm de soep nog 5 min.
Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de bosui.
Lekker met geroosterd brood.
Bron: Allerhande 04 2010.
1 opmerking:
Je kunt de mini-maïskolfjes makkelijk weglaten, voegt eigenlijk niet zoveel toe.
De soep is trouwens erg lekker!
Een reactie posten