maandag 25 oktober 2010

Canapé met tomaatjes en feta-pesto


Ingrediënten:
- 175 g bladerdeeg
- 25 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
- 20 g  verse platte peterselie (of krulpeterselie)
- 2 el pijnboompitten
- 100 g feta, verkruimeld
- ½ teentje knoflook, geperst
- 4 el olijfolie
- 12 kleine cherrytomaatjes

Bereiden:
1. Bestrooi het werkvlak met de Parmezaanse kaas en rol hierop het deeg uit tot 2 mm dikte. Steek 12 rondjes uit met een doorsnee van 6 cm en bekleed hiermee een ondiepe vorm voor 12 muffins. Zet de vorm 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 ' C.
2. Prik iedere deegbodem met een vork in en bak in 15 - 20 min. goudbruin. Neem de deegrondjes voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een metalen rooster. Scheur intussen de blaadjes peterselie van de steeltjes. Houd 12 blaadjes apart, doe de resterende peterselie samen, met de pijnboompitten in de keukenmachine en hak grof. Voeg nu de feta, knoflook en olijfolie toe en draai tot een dikke pasta.
3. Schep voor het serveren een volle lepel feta-pesto op de deegrondjes en leg hierop twee gehalveerde cherrytomaatjes. Garneer met de blaadjes peterselie.

Bron: Good Food special Méditerranée 2005 en BBC Good Food


Héérlijk hapje voor bij de borrel. De platte peterselie was uitverkocht, vandaar dat ik krul peterselie heb gebruikt, was ook erg lekker. Ik heb wel minder gebruikt dan aangegeven. Je kunt de canapés en de feta-pesto van tevoren maken en vlak voor het serveren maak je het klaar. Als je meer hapjes wilt maken, zijn de hoeveelheden zo aan te passen.

2 opmerkingen:

Theo zei

Wat een aantrekkelijk hapje. Mooi van kleur, leuke presentatie en waarschijnlijk ook heel lekker. Dit wil ik ook wel eens maken en proeven!

Sophie Sportende Foodie zei

MMMMMMM,..jouw hapje ziet er héérlijk uit!

Yummie,...:)