- 65 g bloem
- 65 g volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- ¼ tl nootmuskaat
- ¼ tl kruidnagelpoeder
- ¼ tl gemberpoeder
- 200 ml karnemelk
- 1 ei
- 30 g boter, gesmolten en afgekoeld
- 125 g pompoenpuree
Bereiden:
1. Meng de bloem, de bakpoeder, suiker, en de kruiden in een grote kom.
2. Meng in een andere kom de karnemelk, het ei, de boter en de pompoenpuree.
3. Meng de natte ingrediënten met de droge en roer niet te lang.
4. Verwarm een koekenpan en smelt er een beetje boter in.
5. Doe een flinke schep van het beslag in de pan en bak ongeveer 2 - 3 minuten tot de onderkant bruin is, draai dan de pannenkoek om en laat de andere kant ook bruin worden.
6. Serveer de pannenkoeken met ahornsiroop en met een paar pecannoten.
Bron: "Closet cooking"
Ik had nog wat pompoenpuree over en zag op het blog van 'Closet cooking' een recept voor pompoenpannenkoeken. De Amerikanen eten pannenkoeken vaak als ontbijt, ik heb ze voor de lunch gemaakt en wij vonden ze heerlijk smaken. Je maakt met dit beslag 6 dikke pannenkoeken. genoeg voor 2 à 3 personen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten