- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 el hot currypoeder + extra voor bestrooien
- 3 el rijst
- 500 g courgettes, fijngesneden
- 1 l kippenbouillon (tablet of pot)
- zout en versgemalen peper
- 4 el fijngesneden verse koriander
- 4 - 6 el Griekse yoghurt
Bereiden:
1. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook ca 5 min. op laag vuur. Voeg het currypoeder, de rijst en de courgette toe en bak alles omscheppend ca 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep 20 - 25 min. zachtjes, tot de rijst gaar is.
2. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Roer de koriander door de yoghurt.
3. Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom 1 el korianderyoghurt. Bestrooi met wat currypoeder en serveer direct.
Bron: 'Tip culinair'.
Goed vullende soep door de rijst die erin gaat. Stukje brood erbij en je hebt een maaltijd. En de soep smaakt ook nog eens verrukkelijk!
4 opmerkingen:
Vandaag heb ik voor het eerst in m'n leven soep gemaakt, en het is deze geworden. Hij was heerlijk! Volgende keer de Kokos - Maissoep!
Wat heb je een ontzettend fijne blog, Caroline.
Ik raak er maar niet op uitgekeken/ gekookt.
Groeten Willemijn
@Willemijn. Wat leuk dat je dan een recept van mij uitprobeert! Bedankt voor je compliment, altijd fijn om te horen!
groeten, Caroline
Deze soep maken wij vaker, toevallig afgelopen weekend weer gegeten. Was heerlijk!
@Judith, wij eten deze soep ook regelmatig. Lekker en je hebt toch het gevoel dat jet groenten eet!
Een reactie posten