- 300 g rundergehakt
- 2 kruidnagels
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- 1 el ketjap manis
- versgemalen peper naar smaak
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 1 bouillonblokje
- 2 el aardappelpuree
- 1 el boter, om in te vetten
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180' C. Meng het gehakt met kruidnagel, nootmuskaat, ketjap en peper. Breek de eieren in een kommetje en klop ze los. Verwarm de melk en los het bouillonblokje in de melk op. Roer het mengsel door het gehakt, met de aardappelpuree (heb je geen restje, neem dan een pakje) en de eieren. Vet een ovenschaal in met boter en schep het gehaktmengsel in de schaal. Schuif in de oven en laat de frikadel pan in 30 - 45 minuten gaar worden.
Bron: "Boekoe Kita".
Wij hebben dit gegeten met witte rijst en de Indonesische salade met kokos en kentjoer. Maar je kunt het natuurlijk ook serveren met sajoer lodeh.
2 opmerkingen:
Dit was echt lekker! En ik denk dat er makkelijk een italiaanse en mexicaanse versie van te maken is.
een recept dat het bij mij altijd goed doet heb ik uit 'Indisch Kook- en leesboek' van Hilbert.
het heet Perkedel Pan. Verhouding gehakt en aardappel is half om half, dus voor een pond gehakt een pond aardappel (gekookt - liefst niet al te fijn prakken) mengen met een losgeklopt ei dan wordt er ui, knoflook, peper, zout, nootmuskaat ( ik doe piment!) door de brei nog een flinke klont roomboter en een scheut bouillon er door en een scheut ketjap. Garen in de oven.
Een reactie posten