dinsdag 5 oktober 2010

Garnalentoast met tomatencrème


Ingrediënten:
- 1 avocado
- 2 el citroensap
- 150 g Hollandse garnalen
- 50 g rucola of veldsla

Voor de tomatencrème:
- ½ rode ui of 1 sjalotje
-  1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 125 ml zure room
- mespuntje cayennepeper
- 4 sneetjes brood (korsten verwijderd)

Bereiden:
1. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel deze met citroensap. Schep de garnalen erdoor.
2. Snipper voor de tomatencrème de ui . Voeg de geperste knoflook toe.  Verwijder de schil en de pitjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in miniblokjes. Schep ze door de ui samen met de zure room en de cayennepeper.
3. Rooster het witbrood. Beleg de sneetjes met de rucola en het garnalenmengsel en schep er wat tomatencrème op.

Tip: In plaats van tomaten zijn zongedroogde tomaten ook heel lekker.

Bron: 'Boodschappen' 10 - 2002

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Echt een feestelijk recept. Mooie presentatie op je foto.

nana zei

hmmm...deze ga ik zaterdag of zondag maken..eerst verse garnalen halen op de markt..

Rob Van Pamel zei

net getest en superlekker!