maandag 18 oktober 2010

Maïsmuffins


Ingrediënten:
- 60 g ongezouten roomboter
- 200 ml slagroom
- 2 grote eieren
- 135 g bloem
- 70 g maïsmeel
- 50 g suiker
- ¼ tl zout
- 1 tl bakpoeder
- ¼ cup maïskorrels, uitgelekt
- ¼ cup uitgebakken bacon, in stukjes
- ¼ cup extra pittige chedderkaas, geraspt
- 3  lenteuitjes, fijngehakt

Bereiden: 
Verwarm de oven voor op 180' C en vet een muffinvorm in met olie.
Meng met de mixer de boter met de suiker, voeg de eieren toe en doe er de beide meelsoorten bij. Meng daarna de andere ingrediënten erdoor en vul de muffinvorm met het beslag.
 Zet in de oven en bak 20 - 25 minuten tot een satéprikker er droog en schoon uitkomt.

Bron: "What's cookin, Chicago?"

Heerlijke muffins voor bij het ontbijt, maar ook lekker voor bij een picknick. Ze zijn een beetje zoet van smaak. Ik heb het recept aangepast voor 12 muffins, want de hoeveelheden waren voor 24. Ik ben vergeten de hoeveelheden die nog in cups staan te wegen, maar als je een grote mok neemt en die voor een ¼ vult, zit je wel goed, bovendien komt dat er niet precies op aan. Als je geen maïsmeel kunt krijgen, kun je ook alleen bloem (in totaal 205 g) gebruiken. I.p.v. bacon, kun je ook rauwe ham nemen.

2 opmerkingen:

Saskia zei

Klinkt lekker! Ik heb hier al een tijdje een pakje maïsmeel staan dat ik eens verkeerd gekocht had. Misschien eindelijk eens het moment om het te gebruiken :). Weet jij toevallig wat nu juist het verschil is tussen maïsmeel en maïzena?

Caroline Brouwer zei

Ik weet het ook niet precies, maar heb dit voor je gegoogled: Van maïsmeel kunnen producten gemaakt worden. Denk aan tortilla’s en brood.
Met maïszetmeel kunnen geen producten gemaakt. Dit wordt in de vorm van maizena gebruikt als bindmiddel om bijvoorbeeld sauzen dikker te maken.