- olijfolie
- 2 courgettes, in reepjes gesneden
- 15 g basilicum of iets meer
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas + extra voor bestrooien
- 2 knoflookteentjes, uitgeperst
- 2 el pijnboompitten + extra voor bestrooien
- sap van een ½ citroen
- zout en peper
- 1 kleine ui, gehakt
- 350 g penne rigate (volkoren)
- 125 ml slagroom
- peper en zout
Bereiden:
1. Verwarm de olie in een pan en bak de courgette reepjes zachtjes ongeveer 5 minuten.
2. Doe 1/3 van de courgette in een keukenmachine met de basilicum, geraspte Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, pijnboompitten, citroensap en zout en peper naar smaak.
3. Verwarm de olie in de pan en bak de ui zachtjes tot ze gaar is, ongeveer 5 - 7 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rest van de courgettes toe en zet opzij.
4. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en bewaar een kopje van het pasta kookwater.
5. Giet het pastawater in de keukenmachine bij de andere ingrediënten en pureer de inhoud.
6. Meng de pesto met de gekookte penne, de andere courgettereepjes en een scheut slagroom en meng alles goed, warm nog even door.
7. Serveer de pasta met versgeraspte Parmezaanse kaas, en wat geroosterde pijnboompitten, maal er naar smaak zwarte peper over.
Bron: "Closet cooking"
Bak de courgette reepjes vooral niet te lang, zodat ze nog een beetje bite hebben en voeg lekker veel verse basilicum toe en je hebt een heerlijke pastagerecht!
3 opmerkingen:
Voor hoeveel personen is dit?
@Didien, al mijn recepten zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Lekker recept! Ik heb de slagroom weg gelaten, maar het smaakte erg goed! :-)
Een reactie posten