donderdag 28 oktober 2010

Firinda sebzeli mücver (Turkse groente- en fetaschotel uit de oven)


Ingrediënten:
- 1 courgette, grof geraspt
- 2 - 3 aardappels, geraspt
- 2 wortels, geraspt
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 1 groene of rode parika, in blokjes
- 15 g dille, gehakt
- 15 g platte peterselie, gehakt
- 15 g munt, gehakt
- 2 eieren
- 150 g feta, verkruimeld
- wat zwarte olijven, zonder pit
- 2-3 el olijfolie
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- sesamzaad

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C en vet een ovenschaal in.
2. Meng de groentes, kruiden, de bloem, feta, bakpoeder en de eieren in een grote kom.
3. Doe alles in een ingevette ovenschaal en verdeel er wat sesamzaad over en decoreer met wat zwarte olijven.
Bak de groenteschotel ongeveer 60 minuten tot de bovenkant bruin is, controleer met een mes of alles gaar is en serveer.

Bron:  "Almost Turkisch Recipes"

Een lekkere en gezonde groenteschotel. Rasp alle groenten grof. In het oorspronkelijke recept staat dat je de groenten moet voorbakken, maar dit is niet nodig, anders worden ze té gaar.

2 opmerkingen:

Saskia zei

Ziet er heerlijk simpel uit, ga ik eens proberen!

Yves van Gelre zei

Verrassend lekker recept. Vond het qua specerijen een beetje aan de magere kant -geen peper en zout?- dus heb behalve een exta eitje, een halve eetlepel harissa en zelfs wat woerstersjirsous (worscestershiresauce) meegeklutst. Ik had geen sesamzaadjes dus wat tahinpasta bovenop gesprenkeld. Lekker en gezond!