zaterdag 15 mei 2010

Eton mess



Ingrediënten:





- 500 gram aardbeien
- 2 theelepels suiker
- 2,5 dl slagroom
- 2,5 dl griekse yoghurt
- 2 grote meringues (V&D)
Bereiden:
De aardbeien schoon maken en fijnprakken in grove stukjes. Een paar achter houden voor garnering.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel door de Griekse yoghurt. ( Je kunt dit gerecht ook alleen met slagroom maken, dan 500 ml slagroom nemen)
Verkruimel de meringues, in grove stukjes en spatel ze door het roommengsel. Proef even of het zoet genoeg is. (de meringues zijn al erg zoet)
Verdeel in 4 glazen om en om laagjes meringueroom en de aardbeien.
Garneer met de achter gehouden aardbeien.

Bron: Nigella Lawson.

Dit is zó lekker en zó simpel te maken. Normaal heeft V&D altijd van die grote merinques liggen. Vandaag had ik ze nodig en waren ze er natuurlijk niet. Ik heb ze zelf gemaakt van 2 eiwitten en 100 gram suiker. Dit heel stijf kloppen en in een oven van 120' C één uur bakken.

3 opmerkingen:

arjan zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Lisa zei

Oeh, dit recept heb ik nog niet geprobeerd van Nigella. Het ziet er heerlijk uit!!

Anoniem zei

Eton Mess is een favoriet bij ons thuis, alleen ik maak het met 150 g zak mocca schuimpjes uit de supermarkt, 500 g (bevroren) frambozen/bosvruchten (ontdooid), 200 ml creme fraiche en 500 ml Griekse joghurt. Erg lekker ook!