- 2 rijpe avocado's
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 750 ml koude groentenbouillon, van 1 tablet
- 125 ml slagroom
- enkele druppeltjes tabasco
- 4 el ongezouten cashewnoten, grof gehakt
Bereiden:
1. Snijd de avocado's in de lengte rond de pit doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer of duw het door een zeef. (Voeg een klein beetje citroensap toe tegen het bruin worden van het vruchtvlees).
2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten op laag vuur 3 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Voeg de bouillon, de avocado en 4 el slagroom toe en roer met een garde tot een gladde soep.
Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Laat minstens 1 uur in de koelkast door en door koud worden.
3. Verdeel de soep over 4 kommen en maak er met de rest van de slagroom cirkels in. Bestrooi met de cashewnoten.
Bron: 'Allerhande' nr 7 - 2010.
Lekker licht voorafje bij een zomers etentje of barbecue.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten