woensdag 14 juli 2010

Limoncelloroom met aangeschoten rood fruit

Ingrediënten:
- 8 lange vingers
- 3 el limoncello

Voor de limoncelloroom:
- 2 eieren, gesplitst
- 55 g fijne kristalsuiker
- 2 el geraspte citroenschil
- 185 ml slagroom

Aangeschoten roodfruit:
- 200 g rood fruit, zoals frambozen en bosbessen
- 40 g fijne kristalsuiker
- 2 el limoncello

Voor de snippers citroenschil:
- 2 el fijne kristalsuiker, extra
- schil van 1 citroen (zonder het wit), fijngesnipperd

Bereiden:
1. Breek de lange vingers in stukjes. Doe ze in een kom en besprenkel ze met limoncello
2. Voor de limoncelloroom: klop de eidooiers en suiker met een elektrische mixer tot een bleekgeel en romig mengsel. Meng de citroenschil erdoor. Klop de eiwitten in een andere kleine kom met schone kloppers stijf en spatel ze door het eidooiermengsel. Klop de slagroom lobbig en spatel hem door het eimengsel. Dek de limoncelloroom af en zet 1 uur in de koelkast.
3. Doe het rood fruit in een kom en bestrooi met de suiker de limoncello. Meng voorzichtig door elkaar. Laat 1 uur staan om de smaken te laten intrekken.
4. Doe de extra suiker in een kleine pan en voeg 3 el water toe. Los de suiker al roerend op en laat het suikerwater 2 minuten iets inkoken. Voeg de fijngesnipperde schil toe en laat het mengsel nog 2 minuten koken. Haal de schil uit de siroop en laat hem op keukenpapier drogen. Zet apart, de siroop wordt niet meer gebruikt.
5. Zet vier decoratieve glazen van 250 ml klaar en leg de geweekte lange vingers op de bodem van de glazen. Schep achtereenvolgens de limoncelloroom, het rode fruit en het sap erover. Bestrooi de limoncelloroom en het rode fruit met de snippers citroenschil.

Bron: 'Lekker zonnig' eten en drinken voor stralende dagen.

Maak de room hoog uit één uur voordat je het dessert serveert, anders loopt de room terug.
Een lekker zomers nagerecht.

1 opmerking:

Karin zei

Eindelijk weer eens een recept met Limoncello.
Lijkt me heerlijk.