maandag 5 juli 2010

Kruidenpannenkoekjes met gerookte zalm

Voor de pannenkoekjes:
- 200g bloem
- 1½ tl bakpoeder
- 2 el fijngehakte bieslook
- 3 bosuitjes, fijngehakt
- 2 dl melk
- 35 g boter, gesmolten en afgekoeld
- 2 eieren, losgeklopt
- 200 g gerookte zalm

Voor de dressing:
- 4 el crème fraîche
- sap van ½ citroen
- 1½ el kappertjes, afgespoeld
- 1½ el fijngehakte dille

Bereiden:
1. Meng voor de pannenkoekjes, de bloem, het bakpoeder, de bieslook en bosuitjes met een ¼ tl zout in een kom door elkaar. Klop in een andere kom, de melk, boter en ei door elkaar en meng dit door de droge ingrediënten zodat een beslag ontstaat. Verwarm in een koekenpan met anti-aanbaklaag een beetje boter en bak in totaal 12 pannenkoekjes. Voor ieder pannenkoekje is 1 volle eetlepel beslag nodig.
2. Meng voor de dressing de crème fraîche met het citroensap en de helft van de dille (voeg indien de dressing niet vloeibaar genoeg is meer citroensap toe).
3. Leg op ieder bord drie pannenkoekjes, beleg met gerookte zalm en besprenkel met de dressing. Ganeer met de resterende dille en met de kappertjes.

Bron: 'Good Food'.

Om mooie kleine, ronde pannenkoekjes te maken, heb ik een kleine kookring gebruikt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dit heb ik met kerst als voorgerecht gemaakt, we vonden het allemaal heel lekker. Ik had wel veel blini's, 17 stuks. Gelukkig is het de volgende dag ook lekker! Groetjes, Marlous