woensdag 1 september 2010

Meringue - semifreddo


Ingrediënten:
- 300 ml slagroom
- 5 el suiker
- 200 ml boerenyoghurt
- 150 g menringues, grof verkruimeld (V&D)
- kleine cakevorm (inh. 1 l) of springvorm van 20 cm

Bereiden:
1. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel er de boerenyoghurt en driekwart van de meringue door.
2. Schep de ijsbasis in de met plasticfolie bekleedde cakevorm en verdeel er de rest van de meringue over; druk de meringue licht aan.
3. Zet de semifreddo minstens 4 uur in de diepvries om te bevriezen.
4. Haal de semifreddo zo'n 20 min. voor serveren uit de diepvries. Snijd het ijs met een nat, warm mes in mooie plakken.
Lekker met (wilde) bloemenhoning.

Serveeridee: Schep voor een ijstaart de semifreddobasis in een kleine springvorm van 20 cm, bedek de bodem eventueel eerst met (chocolade) cake.

Bron: 'Delicious' september 2010.

7 opmerkingen:

Amber zei

Dat ziet er heerlijk uit!

Karin zei

Heb je nog voorkeur voor een bepaalde smaak? Ik vind alle V&D meringes even lekker. Goed idee trouwens om er zo'n mooie taart van te maken.

Mirtje zei

Ziet er super uit!

Marja zei

Dag Caroline,

Kan je dit dessert ook bijv 2 dg van te voren maken?
Alvast bedankt voor je reactie en hele fijne en smakelijke kerstdagen.

Groet, Marja

Caroline Brouwer zei

@Marja, ja zeker kan dat. Wel op tijd zo'n 20-30 minuten voor serveren uit de vriezer halen, zodat het wat zachter wordt. Het moet niet smelten, maar ook niet keihard zijn, dat komt de smaak niet ten goede. Succes!

Petra zei

Hallo Caronline,
Ik heb hem gisteren gegeten en vandaag weer gemaakt voor het volgende paasdiner...hij is verrukkelijk!! Lekker fris en niet zoet maar inderdaad op tijd uit de vriezer halen ...ik was iets te laat ;-)
Bedankt voor dit heerlijke recept!

Caroline Brouwer zei

@Petra,, leuk dat het zo goed in de smaak viel. Op tijd uit de vriezer, geldt eigenlijk voor al het ijs, dan is de smaak zoveel beter!
groetjes, Caroline