- 200-250 g restje pompoen uit de oven
- handje walnoten, geroosterd
- 1 el olijfolie
- klontje boter
- paar takjes tijm
- 50 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 2 dikke plakken zuurdesembrood of ander robuust brood
- wat honing
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiden:
1. Verhit in een koekenpan de olijfolie met de boter op middelhoog vuur. Als de boter begint te schuimen doe je de pompoenblokjes erbij en die bak je 3 - 4 minuten, terwijl je de stukjes een beetje plat drukt, tot ze goed heet zijn, voeg de tijmblaadjes toe en meng alles. Haal de pan van het vuur. Roer de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
2. Intusen heb je de grill voorverwarmd op middelhoog. Rooster het brood lichtjes onder de grill. Stapel het pompoenmengsel erop,druk een beetje aan en zorg ervoor dat de kaas een beetje bovenop ligt. Verdeel er wat honing over en zet onder de grill, tot de broodjes goudbruin zijn en borrelen. Meteen opdienen.
Tip: Je kunt hier allerlei restjes groenten voor gebruiken, bv.knolselderij, bietjes of wortels. Ook met de noten kun je variëren, zoals hazelnoten, cashewnoten of pijnboompitten. En natuurlijk ook met de kaas, denk aan blauwe kaas of cheddar.
Bron: "Veg!", Hugh Fearnley-Whittingstall
Wéér z'n lekker recept uit Veg! Dit is weer echt zo'n boek waar ik heel veel uit zal maken!
Héérlijk bij de lunch of bij een kopje soep en je kunt zo al je restjes verwerken. Dus als je volgende keer pompoen roostert in de oven, maak wat extra. In dit recept heb ik mijn eigengebakken zuurdesembrood gebruikt.