Ingrediënten:
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 1 flinke wortel, geschrapt en fijngehakt
- 500 g mager rundergehakt
- 400 g tomaten passata
- zout / peper
- 300 g gedroogde spaghetti
- 4 grote eieren
- 4 el fijngesneden platte peterselie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g rucola
Bereiden:
1. Verhit 2 el olie in een braadpan en smoor ui en wortel onder af en toe roeren in 5 min. glazig.
2. Doe het gehakt in de pan en roerbak 5 min. tot het is gekleurd.
3. Voeg de passata toe met zout en versgemalen peper naar smaak en smoor alles onder af en toe roeren een minuut of tien.
4. Kook intussen de pasta in een grote pan met royaal kokend water met zout beetgaar. Giet af en doe in de pan met gehaktsaus.. Roer alles goed door elkaar en laat afkoelen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180' C
5. Breek de eieren in de pan met saus en pasta en voeg de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer alles grondig door elkaar.
6. Vet een ondiepe bakvorm van 28 cm doorsnee en met een 5 cm hoge rand in met olie (ik heb een springvorm gebruikt van 24 cm). Stort het pastamengsel in de vorm en strijk het er gelijkmatig in uit.
7. Bak de frittata 25 - 30 minuten in het midden van de oven tot hij stevig en knapperig is. Neem de vorm uit de oven en laat de frittata 5 min. rusten.
8. Stort de frittata op een schaal en strooi de rucola erop. Geef hem warm of koud.
Bron: "Mijn Italiaanse dieet", Gino D"Acampo
Op het blog "Mineke culinair" heb ik al heel wat lekkere recepten uit dit boek gezien. Ik heb het boek geleend in de bibliotheek, maar ben van plan het ook aan te schaffen. Het is een aanrader, er staan zoveel lekkere recepten in, ook als je niet op dieet bent.
De frittata was trouwens erg lekker. Volgende keer doe ik er ook nog wat pancetta door. Ik denk trouwens dat er nog veel meer variaties mogelijk zijn. Heb je bv wat saus over van jet spaghetti bolognese, dan kun je dat ook gebruiken.