- 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- ½ rode ui, in dunne halve ringen
- ½ knoflookteen, geperst
- sap van een ½ citroen
- 1 el olijfolie
- 150 g Le Puy linzen
- 250 g halloumikaas, in stukken
- een klein bosje koriander, grof gehakt
Bereiden:
1. Doe de tomaatjes met de rode ui, knoflook, citroensap en olijfolie in een schaal en roer om.
2. Kook de linzen volgens de verpakking, laat ze uitlekken en doe ze in de schaal met tomaatjes. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer alles door elkaar.
3. Als de linzen staan te koken, grill je de halloumi tot de stukjes goudbruin zijn (in de grillpan.).
4. Roer de koriander door de linzensalade en verdeel de halloumi erover en serveer.
Bron: BBC Good Food.
Weer een erg lekker vegetarisch recept voor 2 personen. Heerlijke combi van de linzen met de zoute halloumi en de zoete tomaatjes. Halloumi koop je bij de Turk,kun je dit niet krijgen dan is het ook lekker met geitenkaas. De tomaatjes eerst in de oven gedaan: snijd de tomaatjes doormidden, leg ze in een ovenschaal, druppel er wat olijfolie en dikke balsamicoazijn over en strooi er zout en peper op. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 130'C. Ikheb de tomaatjes er pas bij stap 4 door gedaan.