zaterdag 25 mei 2019
Pompoenflapjes met feta & chilipeper
Ingrediënten:
- 1 flespompoen (1 kilo), in de lengte doormidden gesneden, zaadlijsten verwijderd
- olijfolie
- 1 tl kaneel
- 2 tl chilivlokken (naar smaak)
- 1 dik teentje knoflook, geperst
- 200 g feta, verkruimeld
- 30 g platte peterselie, fijngehakt
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt
- 1 à 2 tl nigellazaad
- zout en versgemalen peper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor tot 210' C en beleg een bakplaat met bakpapier.
2. Leg de gehalveerde pompoen met de snijkant naar boven op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster ongeveer 45 minuten in de oven, tot het vruchtvlees gaar is.
3. Laat de pompoen iets afkoelen en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe in een grote kom. Voeg chilivlokken, kaneel, knoflook, zout en peper toe en prak alles door elkaar.
Schep daarna de feta en de peterselie er voorzichtig door.
4. Verdeel de vulling in 8 porties (weeg het geheel en deel door 8, zodat je even grote porties krijgt.)
Vorm van een portie een worstje en leg diagonaal op het bladerdeeg. Vouw de twee tegenoverliggende punten van het deeg over de vulling naar elkaar toe en plak vast met een beetje ei; de vulling blijft aan de uiteinden onbedekt. Herhaal dit met de rest van het bladerdeeg en de vulling. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk met het losgeklopte ei en bestrooi met nigellazaad. Bak de flapjes ongeveer 25 minuten, tot de flapjes goudbruin zijn. Laat de flapjes iets afkoelen voor je ze serveert.
Bron: Bazaar, Sabrina Ghayour
Eindelijk was daar dan van de week het nieuwe boek Bazaar van Sabrina Ghayour uit in het Nederlands. Dit is inmiddels haar 4e boek en aangezien de andere drie ook geweldig zijn, bestelde ik deze zonder ingezien te hebben. Gelukkig geen teleurstelling, een boek met heerlijke vegetarische recepten uit het Miden - Oosten, waaruit hier zeker veel gekookt gaat worden.
Dit eerste recept viel hier gelukkig meteen goed in de smaak.
Abonneren op:
Posts (Atom)