- 500 g rundergehakt
- verse gember, geraspt (ca 3 cm)
- 2 rode chilipepers
- 1 ei
- 1 el zonnebloemolie
- 1 - 1½ el Thaise rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 225 g bamboescheuten, uitgelekt
- 140 g sperziebonen
- sap van 1 limoen en 1 limoen in partjes
- 20 g verse (Thaise) basilicum
Bereiden:
1. Doe het gehakt in een grote kom, met één gehakte chilipeper, de gember en het ei. Voeg zout en peper toe. Mix alles goed met je handen en maak er 20 balletjes van.
2. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes 5 minuten tot ze bruin zijn. Leg ze op een bord. Doe de currypasta in de pan, bak 1 minuut, doe er dan de kokosmelk bij en een half blikje water. Breng aan de kook en roer om een saus te maken.
3. Doe de gehaktballetjes erbij met de bamboescheuten en boontjes. Kook 5 minuten, zodat de boontjes en de balletjes gaar zijn.
4. Breng op smaak met zout en peper en de limoensap, voeg dan de basilicumblaadjes toe.
Verdeel er een in dunne plakjes gesneden chilipeper over en serveer met rijst of met mie en limoen partjes.
Bron: "Good Food" oktober 2010
Als je geen fan bent van al te pittig, verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten uit de rode pepers.
Als je geen fan bent van al te pittig, verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten uit de rode pepers.
6 opmerkingen:
Lijkt me echt heerlijk, pittige en een cocos smaakje!
Leuk idee, balletjes op zun thais .... ga ik onthouden!
Leuk idee om Thaïse curry met gehaktballetjes te maken. Ga ik ook eens proberen!
Vandaag gemaakt.
Simpel en heel lekker
Dit lijkt op de Thaise Currysoep uit de foodies van januari! Dit recept klinkt ook goed!
Wat meer groentes erin gedaan maar was heerlijk en supersnel klaar!
Een reactie posten