- ½ broccoli
- 1 kleine ui
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 1 el quinoameel
- 60 g geraspte belegen kaas
- 60 ml sojamelk
- zout/peper
- olijfolie
Bereiden:
1. Was de broccoli en snijd deze in stukjes. Kook de broccoli beetgaar in water met zout. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Hak de broccoli in fijne stukjes
2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de rode peper en hak deze fijn.
3. Maak in een kom het beslag van de eieren, de melk, het quinoameel en voeg naar smaak zout en peper toe.
4. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe. Aangezien wij niet zo van rauwe ui houden, heb ik de ui met de knoflook en rode peper eerst even zachtjes gefruit in een beetje olijfolie, voordat ik deze door het beslag mengde.
5. Voeg de broccoli en de kaas toe en meng alles goed.
6. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Verdeel 3 hoopjes beslag in de pan en bak de koekjes op laag vuur in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Ik haalde hier 9 pannenkoekjes uit, gebruikte wel een hele broccoli.
Bron: 'Het Voedselzandloper Kookboek' Pauline Weuring
Pauline van het blog "Uit Paulines Keuken" heeft de recepten en de foto's voor dit boek ontwikkeld en gemaakt. Het boek is inmiddels al een groot succes en staat hoog genoteerd in de top-tien van het CPNB. Het boek is ingedeeld in recepten voor het ontbijt, lunch, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, tussendoortje, drankjes, kortom aan alles is gedacht. Het zijn eenvoudige recepten voor iedereen te maken en de foto's zijn zoals we gewend zijn van Pauline van goede kwaliteit. Zelf heb ik niet echt wat met allerlei moderne voedselfilosofieën. Mijn motto is dat je geen voedingsmiddelen moet uitsluiten om een gezond leven te leiden maar gevarieerd moet eten. Maar dan wel met mate! Maar voor wie zich wil verdiepen in het Voedselzandloper principe en wat recepten wil uitproberen is dit boekje zeker een aanrader. Zelfs voor mij staan er lekkere recepten in. Deze broccolikoekjes zijn erg lekker en komen hier zeker vaker op tafel!
14 opmerkingen:
Ik eet al een paar weken minder brood, pasta, aardappels en rijst en dit recept past daar prima in. Ziet er weer prachtig uit. Moet alleen eens kijken waar ik quinoa meel kan kopen.
@Crazy Dutch Foodie, ik kocht het bij de EkoPlaza, maar ik denk dat elke Natuurvoedingswinkel het wel heeft. En anders doe je gewone bloem, het is maar 1 eetlepel!
Ik ben ook geen voedselzandloperfan. Ik heb ook jouw filosofie: alles eten, maar met mate. Gevarieerde voeding kan niet slecht zijn. Bovendien is soms een beetje aardig voor je lichaam zijn, ook heel weldadig ;-))
Die koekjes zullen vast smaken. Zelf maak ik vaak viskoekjes. Maar deze kan ik ook eens proberen.
Ik probeer 'gezond' te eten. Maar daar versta ik gewoon onder dat ik al mijn voedingsstoffen binnenkrijg. Genoeg fruit en groenten. En daarnaast ook lekker genieten van alle dingen die niet gezond zijn.
...En ik neem aan dat dat kopje thee er goed bij smaakt.(?)
Groetjes,
Caesar.
Wel kruiden thee Caesar!
Wat een heerlijk gerecht is dit zeg, wij geven nieuwe gerechten altijd een cijfer, en dit gerecht kreeg een 10,5. Zo hoog is het nog nooit geweest. Ik ga het zeker vaker maken. Ik denkt dat het met courgette ook erg lekker is.
Leuk om te horen Pauline! Wij vonden het ook erg lekker. Met courgette zijn ze ook erg lekker. Daar heb ik ook nog een ander recept van op mijn blog:
http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2012/08/courgettebeignets.html
Ik geloof wel in de voedselzandloper. Volgens wijkt het niet veel af van jouw principe van gevarieerd eten. Deze koekjes ga k zeker proberen!
Gisteravond een grote koek gemaakt, met kipfilet. Eerst ui, peper, knoflook en kipfilet gebakken. En alles in een grote overbestedingen koekenpan gemikt. 5 min op laag vuur en daarna nog ca 15 min in de oven op 190 graden. En lekker dat het was. Mmmmmm
Kun je de koekjes een tijdje bewaren? Dat je ze bijvoorbeeld 's avonds bakt, en de volgende dag mee naar school neemt?
Ja hoor, dat gaat prima in een plastic bakje, maar wel in de koelkast zetten. ze zijn koud ook lekker.
Ze waren, zowel warm als koud, erg lekker! Bedankt! :-)
Ik heb de broccolikoekjes in een muffinvorm in de oven gemaakt. 20 min, 180*. Een echte aanrader, wel dubbele portie gemaakt, 12 stuks.
Suzanne
Een reactie posten