woensdag 26 augustus 2020

Schelpjespasta met broccoli, spekjes & crème fraîche



 Ingrediënten:

- 300 g schelpjespasta
- 1 grote broccoli, in kleine stukjes
- 150 g spekreepjes
- paar takjes verse tijm
- 3 el olijfolie
- 400 g crème fraîche
- 100 g verse spinazie, grofgehakt
- sap van ½ citroen
- zout en versgemalen zwarte peper
- 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 40 g panko of wit broodkruim

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200'C. Kook de pasta volgens de verpakking gaar en giet af.
2. Terwijl de pasta kookt verdeel je de broccoli, spekjes en tijm in een grote braadslede en roer er 1 eetlepel olijfolie door. Zet de slede 10 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Roer de pasta door de broccoli en spekjes, samen met nog 1 eetlepel olijfolie en de crème fraîche, spinazie, het citroensap en roer er wat zout en versgemalen peper door.
4. Strooi de Parmezaanse kaas en de panko over het gerecht, besprenkel met de overgebleven eetlepel olijfolie en zet 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Dien heet op.

Bron: De snelle bakplaat, Rukmini Iyer

Ergens had ik gelezen dat dit een leuk kookboek is, met  verrassende recepten met weinig voorbereiding en de oven doet verder het werk. Makkerlijker kan het niet en de recepten zien er ook nog smakelijk uit. Ideaal voor na het werk of als je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan. Dit was het eerste recept dat ik uit dit boek maakte en dat beviel meteen goed. Je kunt ook nog variëren, ipv Parmezaanse kaas lijkt het me ook lekker met een blauwschimmel kaas of gewoon een belegen geraspte kaas. De spinazie kun je ook weglaten en wat meer broccoli erdoor doen. Voor een vegetarische versie laat je de spekjes weg.

3 opmerkingen:

frameless mind zei

Weer een lekker recept van jouw blog uitgeprobeerd.
Dankjewel voor de inspiratie!!
Groetjes,
Liliane

Caroline Brouwer zei

Wat leuk Lianne dat je het al gemaakt hebt en lekker vond.
En weer een makkelijk recept erbij!
groetjes, Caroline

Annet zei

Ik ben gek op recepten uit de oven en heb dit boek ook gekocht, nadat ik er net als jij , over had gelezen. Ik ga dit donderdag maken. Dat is mijn oppasdag en maak ik graag iets makkelijks .
Leuk Caroline, dat je weer regelmatig een recept deelt op jouw blog.
Groetjes, Annet