- 250 g mascarpone
- 170 g Griekse yoghurt
- 1 el suiker
- 1 vanillestokje
- 250 g gemengd fruit, zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen
- 2 el geroosterde amandelsnippers
- 150 g cantuccini
- flinke scheut limoncello (een hele flinke)
Bereiden:
1. Giet de limoncello over de koekjes en laat een halfuurtje staan, zodat de koekjes de drank absorberen en zacht worden.
2. Meng de mascarpone met de yoghurt, de suiker, de zaadjes uit het vanillestokje en de rest van de limoncello die niet is opgenomen door de koekjes.
3. Maak in mooie dessertglazen of in één grote glazen schaal laagjes met achtereenvolgens de koekjes, het fruit en het mascarponemengsel. Eindig met mascarpone en garneer met wat frambozen en geroosterde amandelsnippers.
Bron: "Cookfreshfood".
Kleine moeite, GROOTS effect.
7 opmerkingen:
Hoi caroline,
wat leuk dat je een berichtje achterlaat!
Deze trifle ziet er heerlijk uit! echt een plaatje EN gemakkelijk om te maken, dat is ook altijd een grote plus!
groetjes Analosa
Hoi Caroline,
Wat een leuke blog! Laat ik nu net nog mascarpone in de koelkast hebben en Limoncello vanuit Sicilië hebben meegebracht :)
Dit toetje ga ik dus zeker maken! Bedankt voor de inspiratie. Groetjes, Anja
Hallo Analosa en Anja,
Bedankt voor jullie leuke reactie.
groetjes, Caroline
Ben internet aan het uitspitten voor
ideetjes voor het kerstmenu van 2012.
Dit gaat mijn dessert worden. Heerlijk vers fruit, niet TE zwaar na de nodige gangen en ziet er erg aantrekkelijk uit. BEDANKT!
Enorm lekker en heel simpel. Dit kan iedereen maken en je tovert snel een mooi dessert op tafel.
Hi Caroline,
Nu al voor de 6de keer jouw dessert gemaakt.
Altijd een success. Schaal wordt op de "netste" feestjes toch nog leeg gelikt.
Heerlijk!!!!
Helena.
Dank voor je reactie Helena. Fijn dat het altijd zo'n succes is!
Groetjes, Caroline
Een reactie posten