- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- klontje boter
- 200 g doperwtje, uit de diepvries, ontdooid
- mengsel van 2 takjes peterselie,basilicum en munt, fijngesneden
- 200 g ricotta
- 50 g Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- zout / peper
- 5 plakjes hartige taartdeeg
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220' C. Vet een quichevorm in met boter. Beleg de vorm met de ontdooide plakjes hartige taartdeeg.
2. Fruit in een wok de ui met de knoflook in boter. Voeg de ontdooide doperwten toe en warm ze even mee.
3.Meng in een kom de ricotta en de eieren, voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de kruiden (ik heb er lekker veel munt in gedaan, want ik ben gek op de combinatie doperwten-munt) en de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg dan het doperwtenmengsel toe.
4. Verdeel het mengsel over de plakjes deeg. Bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas en bak de quiche 30 - 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron: "Hartige taart" Jasmin Schults en Anaïsa Bruchner.
Als je nou een heel ijverige bui en veel tijd hebt, kun je het deeg ook zelf maken. Misschien wel lekkerder, maar ook veel meer werk.
- 1 kleine kruimelige aardappel , circa 80 g (geschild en gaar)
- 125 g bloem,
- 60 g koude boter, in blokjes
- ½ ei, losgekopt
- 1 el koud water
- snuf zout
Bereiden:
Pureer of prak de aardappel fijn. Zeef de bloem met zout in een kom en meng de boter erdoor tot fijne kruimels. Meng het ei met het water en roer dit door de aardappelpuree. Kneed dit door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg (voeg evt. wat extra water toe als het te droog blijft). Laat minstens 30 min. ingepakt in plasticfolie rusten in de koelkast. Rol daarna uit en plaats in de quichevorm.
Voor een niet-vegetarische variant kun je ook nog wat gesneden rauwe ham toevoegen. Maar de taart is zo ook erg lekker!
7 opmerkingen:
Vind jij dat ook zo'n lekkere combinatie? Munt en erwtjes, heerlijk!
Deze vegetarische versie lijkt me prima zo.
Groetjes van Theo
Dat lijkt me heel lekker.
O lekker ziet dat er uit zeg. Ik heb nog een rol met deeg van vrienden uit Belgie gekregen en dit lijkt me het perfecte recept om ermee te maken!
Hmmmmm!
Het lijkt mij ook erg lekker en ik ga hem vandaag maken. Ik wil wel zelf het deeg maken, want ik vind de hartige taartplakjes deeg niet zo erg lekker.
Ik heb hem gemaakt, en ondanks een klein rekenfoutje van mij (staat in mijn blog) smaakte hij heerlijk.
Het boek heb ik ondertussen ook aangeschaft.
precies wat ik wilde maken vanavond... alles al in huis. ik voeg er alleen een dunne laag gegrile venkel aan toe voordat ik het ei mengsel in de vorm giet!
zin om met meerdere mensen te koken en ideeen uit te wisselen? niet alleen nederlanders maar ook italianen, noren, amerikanen en wie ook maar wil? kom een kijkje nemen op THE INTERNATIONAL COOKING CLUB.blogspot.com! iedereen is welkom!!!!
ciao
Chef Steph
Een reactie posten