zaterdag 12 maart 2011

Wrap met ham en avocado


Ingrediënten:
- 1 el sesamzaadjes
- 200 g gekookte hamreepjes
- verse koriander
- verse gemberwortel, ca 3 cm, geraspt
- 2 avocado's, geschild en in plakjes
- 2 el citroensap
- 125 ml crème fraîche
- zout en versgemalen peper
- 4 wraps / tortilla's
- 8 blaadjes ijsbergsla

Bereiden:
1. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan. Meng de hamreepjes met de gember, avocado's citroensap, crème fraîche, zout / peper en de korianderblaadjes.
2. Verwarm de tortilla's even in een droge koekenpan, zodat ze wat soepeler worden.
3. Verdeel de sla over de tortilla's. Verdeel daarover de ham-avocadosalade. Vouw de onderste rand 3 cm naar boven en vouw de andere kanten naar binnen tot een zakje. Doe er een servetje omheen en strooi de sesamzaadjes over de vulling.

Bron "Boodschappen".

Het was héérlijk!  Ook lekker voor van de zomer op een warme avond als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Houd je niet van ham, dan kun je ook heel goed gerookte kipfilet nemen.

Geen opmerkingen: