zaterdag 15 december 2012

Suggesties voor het Kerstdiner

Borrelhapjes:


Voorgerechten:
  2. Pompoen-gorgonzolaflan
  3. Tonijnsashimi met avocadosalade
  4. Vijgen-geitenkaastaartje
  5. Garnalentoast met tomatencrème
  6. Verse zalmcarpaccio
  7. Geitenkaasjes in pancetta op een bedje van rucola
  8. Kruidenpannenkoekjes met gerookte zalm
  9. Garnalencocktail met mango en limoendressing
10. Tartelettes met zalm
11. Gekaramliseerde balsamico-uientaartjes
12. Zoete aardappelgalette


Soepen:
1. Italiaanse courgettesoep
2. Broccolisoep met roquefort
3. Romige bloemkoolsoep met gorgonzola
4. Tomaten-paprikasoep
5. Gekoelde macadamianotensoep
6. Soep van pastinaak en gember


Hoofdgerechten:
1. Gebakken zeebaars met gembersaus
2. In de braadslee gebakken zalm met olijven, sperziebonen, ansjovis en tomaat
3. Tournedos met Marsalasaus
4. Varkenshaas met vijgensaus
5. Geroosterde kip gevuld met couscous en pijnboompitten
6. Gebakken kabeljauw met doperwten & waterkerspuree
7. Kalfsvleesrolletjes met caponatasaus
8. Kabeljauw in pancetta gewikkeld met citroenmayonaise en asperges


Desserts:
  1. Kokospannacotta met limoensiroop
  2. Parfait van Tia Maria met amandelen
  3. Panna cotta met in rode wijn gepocheerde vijgen
  4. Crème brûlée van citroengras
  5. Crème karamel
  6. Frambozen tiramisu
  7. Bavarois met Marsala en bitterkoekjes
  8. Pavlova met chocolade en aardbeien
  9. Mango panna cotta verrine
10. Yoghurtmousse met frambozen
11. Zuccotto
12. Zoete avocadomousse
13. Meringue semifreddo
14. Italiaanse liefde
15. Limoncello semfreddo
16. Amarettoparfait met kaneelsiroop
17. Mini pavlova's met kastanjeroom
18. Pavlova met mango en passievruchten


Kerstcakes:
1. Certosino (Italiaanse kerstcake)
2. Italiaanse Kerstcake met noten en chocolade
3. Kerstcake met chocolade en vruchten
4. Kerstcake met cranberries & hazelnoten
5. Pompoentulband met verse cranberries en pecannoten
6. Cake met cranberries

12 opmerkingen:

Marja zei

Wauw!! Genoeg te kiezen uit al dit lekkers!

Linda zei

Wauw, het water loopt mij in de mond!!!

polleke zei

Oh Caroline, wat een goed idee.
En ik zei het al eerder, ik raak niet uitgekeken op al die mooie foto's.

Uit Paulines keuken zei

Oh die parfait.. die lijkt me echt zo lekker.

Alvast hele fijne en lekkere feestdagen.

Groetjes Pauline

Mina Bakgraag zei

Wow Caroline jij hebt ff uitgepakt. Bedankt voor je goede ideeën. Fijne kerstdagen.
Grt Mina

Gereons Eatery & Winery zei

Caroline toch,

Dat is zoals ze in het Engels noemen behoorlijk comprehensive. Daar heb je niet één Kerstdag voor nodig maar een Kerstweek. Is dat je bedoeling? In ieder geval veel succes met je kerstdiner en graag een blog achteraf met foto's van het gegetene.
Big hug Gereon

Annet zei

Ha Caroline , welke roomkaas gebruik jij voor de limoncello semifreddo ?

Annet zei

Kan ik de romige bloemkoolsoep met gorgonzola ook een dag van tevoren maken ? Er zit immers slagroom in ?

Caroline Brouwer zei

Hallo Annet,
Ja hoor je kunt de soep best een dag van tevoren maken, alleen niet meer laten koken als je hem opwarmt. Ik gebruik de roomkaas van monchou maar dan de kuipjes, die zijn wat zachter.
succes met je kerstdiner.
groeten, Caroline

barbara leguijt zei

Caroline, wat heerlijk dat je het me weer zo gemakkelijk maakt met deze voorselectie! Het gaat weer helemaal lukken met het kersteten dit jaar.

Marja zei

Caroline, ik kan niet anders dan jou en je familie hele fijnen dagen wensen!! Ben inmiddels "verslaafd" aan jouw blog en heel de Kerst staan er gerechten van jou op mijn tafel. Super, dank je wel!!!

Caroline Brouwer zei

Dankjewel Marja, ook voor jullie fijne dagen en ik hoop dat alles lekker zal smaken!
groetjes, Caroline