maandag 26 augustus 2013

Macaroni met ham en kaas (Foodblogswap)


Ingrediënten:
- 300 g macaroni
- 200 g hamblokjes of reepjes ham
-  250 g geraspte belegen kaas
- 1 ui, fijngesnipperd
-  3 grote tomaten, in stukjes

Bereiden:
1. Fruit de ui in een beetje olijfolie zachtjes goudgeel in een braadpan, voeg de tomatenblokjes toe en laat op zacht vuur smoren tot de tomaten goed zacht zijn. Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en peper.
2. Kook intussen de macaroni volgens de verpakking gaar en giet af. Doe de macaroni terug in de pan en voeg het tomatenmengsel, de hamblokjes en 1/3 van de geraspte kaas toe en roer goed door elkaar.
3. Doe alles in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en strooi er wat paneermeel over. Verdeel er een paar klontjes boter over en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180' C, tot de bovenkant begint te kleuren en er een lekker korstje ontstaat. Serveer meteen met een fles tomatenketchup onder handbereik.

Bron: "Geur van Maillard"

Martine van "Duizend en 1 dag" maakte iets van mijn blog.

Daan heeft ook gesmuld!
Het is weer tijd voor de Foodblogswap van augustus. Dit keer kreeg ik het blog toegewezen van Paul  "Geur van Maillard". Paul is één van de weinige mannen die ook een foodblog heeft en daarop met veel humor vertelt over zijn avonturen in de keuken. Paul heeft een heel andere stijl van koken dan ik; wij zijn géén vegetariërs, maar eten steeds minder vlees, hoewel we het af en toe heel lekker vinden. Bij Paul is een maaltijd niet volledig als er geen vlees bij zit, het liefst véél! Dagen heb ik gezocht op zijn blog; wat zal ik nu eens maken. Uiteindelijk keek ik bij zijn top tien van meest gelezen blogs en daar zag ik op nr.3  "comfortfood macaroni met ham en kaas" staan. Dat riep bij mij meteen herinneringen op; als kind vond ik dat ook heel lekker en ook bij mijn kinderen was dat een geliefde maaltijd. Ik deed er altijd nog wat tomaten door, dan had ik het idee dat ze tenminste nog wat aan groenten binnen kregen. Paul eet er ketjap of ketchup bij, wij aten het altijd met hot tomatenketchup (het is trouwens meer dan 15 jaar geleden dat ik het voor het laatst maakte). Onze kleinzoon Daan van 2 jaar kwam ook eten en heeft zitten smullen. Ik kreeg meteen te horen: waarom eten we dit niet vaker? Bedankt Paul, we hebben er weer eens ouderwets van gesmuld en het gaat hier weer regelmatig op tafel komen!

10 opmerkingen:

Unknown zei

Inderdaad, een succesrecept voor kinderen. Ik at het ook al als kind. Blij dat iedereen van heeft genoten.
Bedankt.

Morgen komt mijn FBS-blogje online ...

Eslem zei

Wat een práchtige ogen heeft je kleinzoon! En macaroni met ham en kaas roept inderdaad herinneringen op, haha. Leuk om te lezen.

Groetjes Eslem
http://mijnmixedkitchen.blogspot.nl/

Ineke zei

Macaroni betekent bij mij een gruwelherinnering aan kampeervakanties. Maar we kregen het dan ook anders: doorgekookte glibbers met een blikje tomatenpuree en blokjes Smac. Geen kaas, want dat haatte mijn moeder. Het heeft lang geduurd voordat die associatie weg was, haha.

Anoniem zei

Ik vond het super lekker en Daan ook dus het gaat bij ons weer regelmatig op tafel komen. groetjes, Marlous

marionblogt zei

Ziet er lekker uit en wat een leuke kleinzoon! Ga het ook weer eens maken.

ymme zei

Dag Caroline,
als ik dat gerecht klaar maak voor de kleinkinderen dan zitten ze als eerste klaar aan tafel want dat is top voor hun.
groetjes

BeastyBeauty zei

Hij was superlekker!! Ik heb hem gemaakt voor het kindeerfeestje van mijn zusje!

Caroline Brouwer zei

@BeastyBeaty,wat leuk! Echt een succesrecept voor kinderen!

Anoniem zei

Ik heb dit gerecht gisteren gemaakt en het was superlekker. Mocht van mijn man direct op de herhalingslijst. Ik heb er alleen één kleine toevoeging bijgedaan, met het oog op zoonlief en de kleur, een eetlepel tomatenpuree. Verder was het echt heerlijk!
Dit is trouwens de eerste keer dat ik reageer, lees al wel een tijdje mee en ik vind dat je heerlijke recepten hebt en fantastische foto's, complimenten dus.

Caroline Brouwer zei

@Josine, kende je het niet uit je jeugd? Het is zo simpel en inderdaad erg lekker! Wij zijn ook blij dat we het weer ontdekt hebben! Dank je wel voor je reactie en ook voor de complimenten, we blijven ons best doen!
groeten, Caroline