vrijdag 23 januari 2015

Brood bakken

De laatste tijd ben ik druk bezig met brood bakken. Sinds ruim twee jaar koop ik geen brood meer bij de bakker en bak ik al ons brood zelf. Vroeger riep ik altijd : "Brood bakken dat is niets voor mij!" Maar sinds ik twee workshops bij Levine heb gevolgd, ben ik helemaal verslaafd. Het is ontzettend leuk om te doen en veel lekkerder dan brood uit de winkel. En het broodbakken gaat ook steeds beter. Ik laat jullie hier wat foto's van broden zien die ik de laatste tijd heb gebakken.


Krentenrozijnenbrood uit "Brood uit eigen oven" van Levine
Stokbrood met zaadjes uit "Brood uit eigen oven".
Kwarkbollen van Baksels.net (zie onder recepten kwarkbollen)
Pain rustique van de Weekend BakerySemolina & sesame loaf van de Weekend Bakery


13 opmerkingen:

MamaJo zei

Ow dat ziet er allemaal super lekker uit. Ik heb het ook een tijdje gedaan, zelf brood bakken, maar toch gaat er helaas zoveel tijd in zitten en komt het me niet altijd goed uit qua planning, helaas helaas, want inderdaad zelfgemaakt is véél lekkerder dan brood uit de winkel en volgens mij ook wel een stukje gezonder!

Anoniem zei

Zelf brood bakken is zoo lekker. De kwarkbollen die er (net als de rest) heerlijk uit. Morgen maar bakken dus!

crochetcookingandmore zei

Woh, dat ziet er heerlijk en professioneel uit! Gebruik je nog een broodbakmachine voor het rijzen of kneden?
Je bramentaart werd bij mij een aardbeientaart en was echt een groot succes!

Caroline Brouwer zei

Ik gebruik geen broodbakmachine, maar de Kenwood 010 titanium chef voor het kneden. Leuk dat de bramentaart met aardbeien ook een succes was!
groetjes, Caroline

moontjesfreubels zei

dat ziet er heerlijk uit...lekker vers..liefs ramona

ymme zei

Ze zien er zo heerlijk uit en ongetwijfeld lekker.

Anoniem zei

Even serieus! Jouw man is echt een geluksvogel.

Groetjes,

Tumtum

Anoniem zei

Wat zien jouw broden er prachtig uit, Caroline. Je kunt zien dat je nou een geroutineerde broodbakker bent. Heb je ook het boek van Hadjeandreou? ik heb vandaag zijn ciabatta gemaakt. Zo weinig werk en het resultaat is heerlijk. Lijkt mij ook een heel leuk boek voor jou!
groetjes, Siesie

Annemiek zei

Wij baken al jaren zelf brood, maar gebruiken wel de broodbakmachine :-). Vorige week wel een suikervrij vruchtenbrood gebakken. Erg lekker! Maar wat ik hier van jou zie...toch maar eens op de site van Levine kijken...:-)

Groet,
Annemiek

Caroline Brouwer zei

@Siesie, ik heb het boek ook, maar er nog niets uit gemaakt. Ga het snel ook weer eens te voorschijn halen. Bak momenteel veel uit het boek van Levine en heb ook de site van de Weekend Bakery ontdekt. Heerlijk hè om zelf brood te bakken!

@Annemiek, kan ik je echt aanraden, ze heeft heerlijke recepten, alles goed uitgelegd en haar recepten kloppen altijd. Ze heeft sinds kort ook een boek uitgebracht. Echt een aanrader!

Bakdame zei

hoi caroline,
heerlijk hé zelf brood bakken?
bij mij is dat de start geweest om met bakken te beginnen.
veel lekkerder dan bij de bakker en heerlijk.
leuk dat je dit met ons wil delen.

liefs
ohladybake

Madelon zei

Je broden zien er heerlijk uit. Door een tarwe intolerantie bak ik mijn brood ook zelf. Veel lekkerder ook dan supermarktbrood.
Leuk om te lezen dat je een Kenwood Chef gebruikt voor het kneden. Ik heb sinds kort de Premier en de structuur van mijn broden is gewoon geweldig. Daar kan mijn oude keukenmachine niet tegen op.

Caroline Brouwer zei

Dank voor je reactie Madelon.Ik bak ook al ons brood zelf. Veel lekkerder, je weet wat erin gaat en ook nog eens leuk om te doen.
groeten, Caroline