donderdag 16 juli 2015

Amandel-citroen-tijmcake


Ingrediënten:
- 2 citroenen, biologisch
- 125 g amandelen fijngemalen
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 150 g citroensuiker (zie hier onder)
- 2 eieren
- 3 el (citroen)tijmblaadjes, grof gehakt
- 2 el amandelschaafsel
- poedersuiker

Citroensuiker:
- 1 citroen, biologisch
- 150 g suiker

Bereiden:
1. Begin met de citroensuiker: boen de citroen goed schoon en trek met een zesteur de gele schil van de citroen eraf of rasp de schil. Doe de schil met de suiker in een keukenmachine en maal fijn. Leg de citroensuiker in een dun laagje op een platte schaal en laat 2 uur drogen. Wrijf de suiker tussen je vingers fijn en bewaar in een afgesloten pot.
2. Verwarm de oven voorop 180' C boven- en onderwarmte. Vet een cakeblik van 25 x 11 cm goed in (neem echt een kleine vorm).
3. Boen de citroenen onder warm water schoon en rasp de schil eraf. Doe alle ingrediënten, behalve de amandelschilfers en de poedersuiker in een kom en meng met de elektrische handmixer tot een glad beslag.
3. Verdeel het beslag in de cakevorm  en strijk de bovenkant glad. Strooi het amandelschaafsel erover en bak de cake 40-45 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven. Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.

Tip: de citroensuiker is niet alleen lekker in een cake, maar ook in muntthee of in de yoghurt. Heb je geen tijd om de citroensuiker te maken, gebruik dan de schil van een extra citroen.

Bron: Delicious

Twee dagen achter elkaar kwamen er vriendinnen op de thee en bakte ik deze cake. Lekker maar niet echt héél bijzonder. Ik heb de cake niet geserveerd, maar in de vriezer gestopt voor een andere keer. Toen nogmaals de "Kokostaart met kersen & pistachenoten" gebakken, dit keer gemaakt met verse kersen en ook nu viel de taart weer erg in de smaak!
Ik wek misschien de indruk dat dit recept niet lekker was, maar dat was de cake wel. Maar ik wilde mijn vriendinnen iets bijzonders voorzetten !

3 opmerkingen:

Tinneshobbyworld zei

Gewoonweg super lekker recept !!! Bedankt !!! Groetjes, Tinne

DELETED zei

ziet lekker uit...mmm..ben benieuwd naar de tijm smaak

crochetcookingandmore zei

Hij ziet er in elk geval wel heel lekker uit!