donderdag 29 april 2010

Cake met cranberries

Ingrediënten:
- 185 gram zachte ongezouten roomboter
- 150 gram Mon Chou (roomkaas), op kamertemperatuur
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 250 gram kristalsuiker
- 3 grote eieren
- 140 gram zelfrijzend bakmeel
- 90 gram patentbloem
- 175 gram gedroogde cranberries
- poedersuiker om mee te bestrooien
- tulbandvorm van 22 cm, ingevet

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160' C.
Mix boter, Mon Chou en geraspte sinaasappelschil met mixer door elkaar. Voeg de suiker toe en mix ca 5 minuten tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe. Volgende ei pas toevoegen als het vorige ei geheel is opgenomen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de patentbloem boven het botermengsel en spatel er voorzichtig door.
Schep er vervolgens de cranberries door.
Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in het midden van de oven in 60 - 75 minuten gaar. Dek de bovenkant met aluminiumfolie af als de cake te bruin wordt. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er droog uitkomt.
Laat de cake 20 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster.
Laat volledig afkoelen.
Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.

Bron:" Uit de keuken van Arden."

2 opmerkingen:

Caesar zei

Met de kerst deze tulband gemaakt.
Alleen heb ik 2 sinaasappels i.p.v. 1 geraspt.
Hij was lekker fris en ik oogstte groot succes.
Bedankt.

Nina Hobbysite zei

Erg lekkere frisse cake!