Ingrediënten:
- 265 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 45 g geraspte kokos
- 55 g walnoten, grof gehakt
- 1 tl bicarbonate of soda
- 1 tl kaneel
- een blik ananas op eigen sap (440 g), fijngehakt
- 2 grote overrijpe bananen, geprakt
- 2 eieren, losgeklopt
- 185 ml zonnebloemolie
Voor het glazuur:
- 150 g poedersuiker, gezeefd
- 1 tl geraspte citroenschil
- 1 -1½ el citroensap
Bereiden:
1. Verwarm de oven voorop160'C boven-en onderwarmte en vet een springvorm van 24 cm in en beleg de bodem met bakpapier.
2. Meng de bloem, suiker, kokos, walnoten, bicarbonate of soda en de kaneel in een grote kom.
3. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de zonnebloemolie, de fijngehakte ananas en de geprakte bananen toe en meng alles goed.
5. Meng met een spatel de natte ingrediënten door de droge en verdeel het deeg in de springvorm.
6. Bak de taart 35 - 45 minuten in de oven of totdat een satéprikker er droog en schoon uitkomt.
7. Laat de taart 10 minuten afkoelen en haal de rand eraf en laat helemaal afkoelen op een rooster.
8.Voor het glazuur: meng de poedersuiker met de citroenrasp en het sap.Verdeel het glazuur over de taart en versier eventueel nog met wat citroenreepjes.
Bron: Delicieux
Deze taart is heel bekend van de Hummingbird bakery in Londen. Meestal wordt de taart met een glazuur van roomkaas gemaakt. Bij dit recept gebruikte men poedersuiker met citroen, wat de taart een lekker fris accent gaf. Dit is de favoriete taart van Johan.
18 opmerkingen:
Lijkt me heerlijk, die combinatie van ananans, banaan en cocos Caroline! Johan heeft een goeie smaak :-).
Ik ga hem onthouden want die wil ik ook wel eens uitproberen!
Groetjes,
Marian
Ananas en kokos vind ik zo'n lekkere combinatie. Dit ziet er weer heerlijk uit.
mmm... Ziet er lekker moist uit die taart! Lijkt me lekker met die kokos erdoor.
Dat ziet er heerlijk uit!
Kijk je ook eens op mijn blog: www.ingridpasman.nl
Groetjes en veel balplezier...
Klinkt als een goede combinatie! Ben ook erg enthousiast over Hummignbird, heb toevallig laatst gepost over hun Vanilla Cupcakes: heerlijk zijn die ook:)
Caroline, deze taart is echt goddelijk. De banaan verdwijnt meestal tussen de andere ingredienten, maar is hier nog lekker herkenbaar. Bedankt dat ik mocht proeven. Als ik weer in Londen ben, zal ik een stuk meenemen om te testen wie de lekkerste versie maakt.
grrr
Ik begrijp Johan helemaal ;-)
Ik heb hem net in de oven gezet en mijn dochtertjes zijn de kom aan 't uitlikken :-).
Ik ben zo benieuwd naar het resultaat!
Groetjes
Marian
Ik heb hem net in de oven gezet en mijn dochtertjes zijn de kom aan 't uitlikken :-).
Ik ben zo benieuwd naar het resultaat!
Groetjes
Marian
De taart was lekker en viel bij iedereen thuis goed in de smaak!!
Groetjes Sylvia
Ik heb een vraagje over het glazuur. Word dat goed hard en blijft het ook hard? Ik heb een paar dagen geleden namelijk ook glazuur gemaakt voor op een cake (van poedersuiker en citroensap), maar van het glazuur merkte je niet veel als je een hap neemt (het smelt direct in je mond). Heb ik misschien teveel citroensap gebruikt?
@Linda, dit werd goed hard. Als je zo'n galzuur maakt moet je altijd beginnen met weinig vocht toe te voegen. Het moet goed dik zijn. heb je toch teveel vocht toegevoegd, kun je altijd weer wat poedersuiker erbij doen.
Hoi Caroline,
Kan ik dit ook in een cakevorm maken? Alvast bedankt.
Groetjes, Thi
@Thi, dat kan wel ,maar let dan wel op de baktijd en controleer of het gaar is met een sateprikker.
Hoi Caroline, ik was bijna "bang" dat ik dit zonnige weekend niets lekkers van jouw blog kon bakken -tuin werken en een etappe Pieterpad lopen- maar "gelukkig" is de tijd nog niet verzet en heb ik nu deze taart in de oven staan. Beetje uit de pan gelikt en volgens mij is hij heerlijk. Dank weer!!
Hallo Marja,
Dat is ook toevallig; mijn dochter had deze taart het weekend gemaakt en wat was het lekker. heb vanavond bij haar gegeten en nog een stukje bij de koffie gehad. Zij had een frosting van roomkaas, met boter en poedersuiker gemaakt.Ook erg lekker! het is een geweldig lekkere taart.
groeten, Caroline
Ik heb hem gemaakt met de roomkaas frosting; 50 gram roomboter, 100 gram roomkaas, 225 g poedersuiker en 1 tl vanille extract. Wij vonden hem erg lekker! Groetjes, Marlous
Hij is lekker maar ik vond hem van binnen zo grauw kijken (door de bananen) en hij was niet kruimelig maar zompig. Dat vond ik jammer na al dat werk.
Een reactie posten