Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 g gedroogde pruimen
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 el olijfolie
- 125 g coppa di Parma
- 150 g gorgonzola
- 2 el room
- 300 g verse pasta
- ½ bosje bieslook, fijngeknipt
- 75 g walnoten
Bereiden:
1. Snijd de gedroogde pruimen in stukjes en leg ze maximaal 10 minuten in 1 dl heet water te wellen.
2. Verwarm in een pannetje de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook, ze mogen niet bruin worden.
3. Bak in een droge koekenpan de coppa di Parma krokant en laat uitlekken op keukenpapier en breek ze daarna in kleinere stukken.
4. Voeg de kaas en de room toe en laat smelten tot een mooie saus, maak op smaak met peper en schep dan de uitgelekte pruimen erdoor.
5. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met de saus, er vormt zich een lekker laagje om de pasta.
6. Schep voor het serveren de pasta op voorverwarmde borden en verdeel de walnoten, de stukjes coppa di Parma erop en strooi de bieslook erover.
Bron: recept uit het AD van Carin Leenders de Vries
Heerlijke pasta; de gorgonzola proef je heel subtiel en het zoute van de coppa di Parma en het zoete van de pruimen smaken er erg lekker bij.
8 opmerkingen:
I love these pasta!
Dat ziet er echt heerlijk uit! En het klinkt ZO lekker! Ik zal dit recept ook gauw moeten koken! :-)
Die 2 eetl. room kan ik waarschijnlijk wel vervangen door kookvocht? Pasta met pruimen ... dat moet ik toch echt heel binnenkort gaan proeven. Je gerecht staat weer zo verleidelijk op de foto!
@ Nell, ik denk dat je de room zelfs kunt vervangen door witte wijn,e gaat er maar om dat de Gorgonzola smelt en vloeibaar wordt.
De combinatie zout-zoet lijkt me heel lekker hier... pruimen en gorgonzola, dat kan niet mis gaan :-).
Ik wou dat mijn kinderen wat avontuurlijkere eters waren, dan zou ik dit ook wel durven proberen...
Groetjes,
Marian
Jeetje, dit klinkt echt als een fantastische smaakcombinatie.
@ Marian, nog even geduld dat komt wel,als zij wat ouder zijn.
Bedankt voor dat lekkere recept! Ik heb de pasta ook een gekookt en vond het echt heel smakkelijk! :-)
Een reactie posten