vrijdag 13 juli 2012

Gevulde paprika's


Ingredienten:
- 1 el zonnebloemolie
- 175 g kastanje champignons, in plakjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 12 semi-zongedroogde tomaatjes, goed uitgelekt
- 50 g broodkruimels
- 25 g walnoten, grof gehakt
- klein bosje peterselie, gehakt
- wat gemalen chilivlokken
- 4 tl pesto
- 2 rode of gele paprika's

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 'C boven-en onderwarmte. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kastanje champignons op hoog vuur in 5 minuten bruin. Bestrooi ze met gemalen peper en haal ze van het vuur. Meng de knoflook, de stukjes gedroogde tomaat, broodkruimels, walnoten, gehakte peterselie, chilivlokken en de pesto er goed door.
2. Snijd de paprika's voorzichtig doormidden en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Leg ze in een ovenvaste schaal, waar ze precies in passen en vul ze met het mengsel. Bedek de paprika's losjes met alluminiumfolie en zet de schaal 35 - 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de paprika's gaar zijn.


Heerlijk vegetarisch gerecht voor 2 personen, ik serveerde er nog wat sla bij. Ik heb nooit oud wit brood in huis, maar je kunt een paar boterhammen 10 minuten in de oven leggen op 80' C en dan droogt het vanzelf uit. Even in de keukenmachine en je hebt broodkruim. Als je een restje zelfgemaakte pesto over hebt, kun je dat gebruiken en anders gebruik je kant en klare, in dit gerecht is dat niet zo erg. 

5 opmerkingen:

Martine van den Brink zei

Hoi Caroline,

Hoewel je gerechten me heel lekker lijken, ben ik nóg meer onder de indruk van de foto's die je maakt. De meesten zouden niet misstaan in een culinair magazine!
Doe je dit zelf of is die JB een professional? Echt waanzinnig, complimenten!

Groetjes,
Martine

Caroline Brouwer zei

Hallo Martine,
Bedankt voor het compliment! JB is een enthousiaste hobbyfotograaf en mijn echtgenoot. Dus ik bof maar met mijn "fotograaf" in huis.
Nogmaals bedankt, ook namens JB.
Fijn weekend,
groeten, Caroline

Mejuffrouw Mie zei

Ziet er allemaal heerlijk uit! Leuk dat ik je blog tegen kwam. Ik heb je gelijk een plek in mijn blogroll gegeven :)(www.mejuffrouwmie.blogspot.com)

Anoniem zei

Heerlijk gerechtje. Inspirerende blog waar ik toevallig op terecht kwam. Ik heb de aubergines met saffraanyoghurt gemaakt en de tatin van ottolenghi. Direct ook maar beide kookboeken van ottolenghi aangeschaft. Dit weekend ga ik de gekaramelliseerde knoflooktaart proberen. Mijn enige probleem is: hoe blijf je slank met al die heerlijke zoete gerechten? Eet je alles wat je maakt zelf op?

Caroline Brouwer zei

@Anoniem, wat leuk dat je beide boeken aangeschaft hebt. Toevallig heb ik net deze week zijn derde boek Jerusalem gekregen, het is nog niet in het Nederlands uit, maar het ziet er weer geweldig uit! Natuurlijk niet alles zelf opeten, mijn buren profiteren mee en mijn voor mijn collega's neem ik ook vaak wat mee. En doordeweeks doe ik het rustig aan.
groeten, Caroline