vrijdag 17 augustus 2012

Salade van watermeloen, feta en zwarte olijven


Ingrediënten:
- 1 kleine rode ui
- 2 - 4 limoenen
- 1,5 kilo zoete, rijpe watermeloen
- 250 g feta
- een bosje verse munt, gehakt
- een bosje verse platte peterselie
- 3 tot 4 el olijfolie extra vierge
- 100 g ontpitte zwarte olijven
- zwarte peper

Bereiden:
1. Pel en halveer de ui en snijd hem in dunne halve maantjes. Laat de ui met het sap van de limoenen (ik heb er 2 gebruikt, omdat ze vrij veel sap gaven, anders moet je er meer nemen) in een kommetje trekken, de smaak moet zachter worden.
2. Snijd de watermeloen in driehoekige stukjes en verwijder de pitjes. Snijd de feta in ongeveer even grote stukken en doe ze in een grote kom.
3. Trek de takjes peterselie los, zodat je ze meer als een soort sla gebruikt dan als garnering en doe ze samen  met de gehakte munt bij de watermeloen en de feta.
4. Schenk nu de uien met het limoensap over de salade, doe er de olie en de olijven bij en hussel de salade met je handen voorzichtig door elkaar, zodat de stukjes meloen en feta heel blijven. Draai er een flinke snuf zwarte peper over en proef of er genoeg limoen in de dressing zit.

Bron: "Voor altijd Zomer" Nigella Lawson

Van de week bezocht ik het mooie blog van Manon "In de Keuken" en zag dat zij een watermeloen-feta salade van Ottolenghi had gemaakt. Ik moest meteen aan deze salade van Nigella denken die ik - al weer een tijd geleden- een paar keer gemaakt had en die wij toen ook heel lekker vonden. En aangezien het wel weer is voor een lekkere frisse salade, stond hij hier weer eens op tafel.

8 opmerkingen:

Lisette zei

Heerlijk! Bij ons ook altijd een groot succes. Wij serveren hem bij de BBQ - lekker fris. Groetjes uit Frankrijk

Angelika zei

Die salade van Ottolenghi heb ik ook pas geleden gemaakt. Ik vond het een geweldige vondst om watermeloen in een salade te stoppen.
Deze lijkt me ook erg lekker, misschien nog beter zelfs!
Groet, Angelika

Nell zei

Ook toevallig: ik wil hem dit weekend weer eens gaan maken. Er ligt al zo'n grote, groene jongen in de koelkast te wachten ;-)

Manon zei

Zondag ga ik deze variant maken. Verse munt en limoen is sowieso lekker met warm weer en het lijkt me inderdaad heerlijk in deze salade.

Caroline Brouwer zei

@Manon, dan kun je ze vergelijken. Limoen haalt in fruit de smaak naar boven vind ik. Je moet wel lekkere olijven gebruiken. Ik had ze van de AH, die vind ik niet zo. Ik had ze beter mee kunnen nemen bij de Turk!

Lisanne zei

Watermeloen en feta combineren inderdaad heerlijk met elkaar! Zelf maak ik vaak een vergelijkbare veriant van deze salade, maar daarvoor gebruik ik feta, aardbeien, rucola en geroosterde amandeltjes. Ook erg lekker!

Johanna zei

Voor BBQ op zondag heb ik je menusuggestie gevolgd en deze zomerse salade op tafel gezet. Heerlijk en verkoelend. Dank voor het recept, ook namens mijn gasten aan tafel.
Groet Johanna

Anoniem zei

Heerlijk fris en licht. Feta ( voor juiste uitspraak, informatie bij juffrouw T.) combineerde goed. Gegeten met olijfbrood.
Bedankt en Groetjes,
Caesar.