vrijdag 3 augustus 2012

Snijbonensalade met seroendeng


Ingrediënten:
- 200 g snijbonen
- zout
- ½ rettich
- 2 tomaten
- ½ krop ijsbergsla
- ½ citroen
- 1 teentje knoflook
- 1 tl sambal brandal
- 1 el ketjap
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el seroendeng


Bereiden:
1. Snijbonen wassen en in stukjes van 3 cm snijden. In een pan met weinig water en zout snijbonen in 10 minuten beetgaar koken. Afgieten, koud afspoelen en uit laten lekken.
2. Rettich schillen en in dunne plakjes snijden, plakjes in vieren snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden, plakjes in vieren snijden. Ijsbergsla in dunne reepjes snijden.
3. Citroen uitpersen en in een kommetje mengen met knoflook, ketjap, olie en sambal. Rettich erdoor mengen.
4. Snijbonen en tomaat in een kom door elkaar scheppen. Op een platte schaal eerst de ijsbergsla verdelen, snijbonensalade in het midden scheppen. Ketjapsausje erover verdelen. Seroendeng erover strooien.


Dit is een heel oud en veel gemaakt recept, (dat kun je wel aan de foto zien ) dat ik weer vond toen ik een oud mapje met recepten doorbladerde. Destijds maakte ik deze salade heel vaak bij een barbecue, maar het is ook erg lekker bij nasi en bami. Ik geloof dat ik het toen uit een Allerhande gehaald hebt. Ik ben blij dat ik het recept weer gevonden heb, want het is erg lekker!

8 opmerkingen:

Amanda kookt zei

Wow, ziet er heerlijk uit! Gisteren heerlijk verse snijbonen gehaald dus ik weet wel wat wij gaan eten vanavond!

eetstoornis zei

Binnenkort toch maar eens proberen

Krien zei

Yum ziet er lekker uit.

Rian zei

Ha Caroline, wat geniet ik toch van jouw verzorgde blog! Dank je wel. Ik kan helaas geen rettich krijgen. Wat kan ik als alternatief gebruiken?

Caroline Brouwer zei

Hallo Rian, de smaak van rettich lijkt op radijs, dat zou je ook kunnen gebruiken. En bedankt voor je leuke compliment,altijd leuk om te horen!
groetjes, Caroline

Anoniem zei

Hoi Caroline,

Het recept komt inderdaad uit de Allerhande. Ik wilde het ook weer eens maken en omdat ik geen zin had om in een grote stapel oude tijdschriften te zoeken hoopte ik inmiddels dat ik het op internet kon vinden. Rettich en snijbonen ingetypt en jawel hoor. Je hebt het gewoon staan. Dank je wel, scheelt me veel tijd. Ik heb bij een barbecue ooit het compliment gehad van mijn broer die zei: 'meestal vind ik het vlees bij een barbecue het lekkerst, maar nu wint toch de salade het'.

Caroline Brouwer zei

Leuk om te horen, hij is inderdaad heerlijk. Ook als je nasi of bami maakt en dan als bijgerecht! Weet jij nog uit welke Allerhande, welk jaar?

Anoniem zei

Het komt uit de allerhande van april 1989