zondag 17 maart 2013

Tosti met geitenkaas


Ingrediënten:
- 4 stevige boterhammen
- boter
- 100 g zachte geitenkaas
- ongeveer 10 semi-zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
- tijmblaadjes van 2 takjes
- vloeibare honing

Bereiden:
1. Bestrijk de boterhammen aan de buitenkant met boter.
2. Leg 2 boterhammen met de boterkant naar beneden op een snijplank. Verkruimel de geitenkaas er over en verdeel de stukjes zongedroogde tomaat erop. Daarover gaat de tijm en de honing. Leg de andere boterhammen met de boterzijde naar boven erop.
3. Verhit een tosti-apparaat of grillpan en bak de tosti's in een paar minuten goudbruin. Snijd ze door en serveer ze meteen.

Een recept kun je het eigenlijk niet noemen, maar lekker is het wel en weer eens iets anders dan een gewone tosti met ham en kaas. Ik gebruik semi-zongedroogde tomaatjes (verkopen ze oa. bij de AH), zelf vind ik die lekkerder (ze zijn wat zachter van smaak) dan als ze helemaal gedroogd zijn. Ik heb zelfgebakken  Frans landbrood  gebruikt:, maar het is ook erg lekker met wat donkerder bruinbrood.

9 opmerkingen:

Simones Kitchen zei

Een tosti zoals ik ze graag zie Caroline... Lekker!! Ik gebruik altijd de zongedroogde tomaatjes in olie, ,of bedoel je die?

Caroline Brouwer zei

@Junglefrog, deze semi-gedroogde(Pomodorini semi-secchi)zitten ook in olie. Je moet maar eens goed kijken op het potje in de supermarkt. Ze zijn echt veel lekkerder.

corrine zei

Dat lijkt me lekker en helemaal speciaal dat je het brood zelf gebakken hebt!

Annemiek zei

Mmmmm, dat ziet er weer erg lekker uit!!!

Brenda (Kookt!) zei

Lekkerrr! Ik gebruik ook altijd de semi-gedroogde tomaatjes.
Deze combi eet ik wel eens op een broodje, maar niet op tosti. Binnenkort toch maar eens doen :)

Life is sweet! zei

dit ziet er ook heel gezond uit :-) ga ik eens maken!

Femke zei

Gedroogde tomaatjes een aantal uren, minimaal 3 uur, in heet water laten wellen (als het water koud is geworden, warm je het weer even op in een pannetje of magnetron)en daarna marineren in olijfolie, met knoflook en kruiden, wordt ook erg lekker. Het is goedkoper dan de semi-gedroogde tomaatjes in een potje en doordat je zelf de hoeveelheid kunt bepalen langer houdbaar.

Unknown zei

Hoeveel calorieën bevat 1 zon broodje?

Caroline Brouwer zei

Geen idee Lara, ik let niet op calorieën!