donderdag 30 mei 2013

Conchiglie met venkel en tomatensaus


Ingrediënten:
- 2 middelgrote venkelknollen
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- geraspte schil van 1 citroen
- handje vol blaadjes munt, fijngesneden
- 350 g conchiglie
- zout en versgemalen zwarte peper
- versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200'C. Verwijder de buitenste rokken en de harde kern van de venkel en was de knollen goed. Snijd ze in de lengterichting in plakken kook ze in 7-8 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie. Rooster de venkel 15 min. in de oven tot de plakken goudbruin zijn.
2. Verwarm de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de knoflook zachtjes (pas op laat niet bruin worden, want anders wordt het bitter). Voeg de tomaten, citroenrasp en munt toe en laat alles op laag vuur 25 min. sudderen.
3. Kook de pasta volgens de verpakking al dente gaar. Laat even uitlekken in een vergiet.
4. Snijd de geroosterde venkel in kleine stukjes en roer door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
5. Voeg de pastaschelpjes bij de saus en schep goed door. Serveer meteen bestrooid met Parmezaanse kaas.

Bron: "Echt te gekke pasta" van Ursula Ferrigno

We blijven met deze heerlijke pasta nog even in Italiaanse sferen! Conchiglie (pastaschelpjes) nemen door hun vorm de saus goed op, maar kun je deze pasta niet krijgen, kun je natuurlijk ook een andere pasta nemen. Probeer dit recept, de subtiele munt- en citroensmaak maakt deze pasta ontzettend lekker.

8 opmerkingen:

Vizzzzz zei

Ziet er lekker uit zeg! Heb volgens mij nog niet iets gekookt met venkel.

Heb tijdje terug de conchiglie van Ottolenghi gemaakt, stond in Delicious Magazine. Ook een aanrader.
(recept: http://lifewiththelushers.com/2013/02/meatless-monday-conchiglie-with-yogurt-peas-chile/)

Groetjes, Viviane

Caroline Brouwer zei

@Viviane, die van Ottolenghi staat hier ook nog op het programma! Deze is ook echt lekker! En ik heb nog meer lekker pasta's met venkel staan. Niet iedereen vindt venkel lekker,maar bij mij is het mijn lievelingsgroente!
groetjes, Caroline

Emie zei

Door jou ben ik ooit begonnen met venkel, Caroline. Heb vanavond dit gerecht gemaakt en het was heerlijk!
Groet uit Umbria
Emie

Caroline Brouwer zei

Hallo Emie,
Wat leuk dat ik je aan de venkel heb gekregen, het is ook zo'n lekkere groente! Ik ben blij dat dit recept ook goed in de smaak viel!
groeten, Caroline

JacobineB zei

Heerlijk, heb meteen de venkel en conchiglie in huis gehaald!

Peggy Bogaerts zei

Hallo Caroline, een zeer lekkere pasta, ik heb hem juist klaar gemaakt. Ik heb wel wat extra's gedaan, ik ga het nu op mijn blog zetten :
http://peggyspastime.blogspot.be/
Groetjes,
Peggy

Emie zei

Er lag nog venkel in de koelkast en ik wilde er eens wat anders mee. In zo'n geval raadpleeg ik al snel jouw blog en niet alleen bij venkel, hoor. Ik kwam bij dit vegetarische pastagerecht uit en het was heerlijk! Bedankt Carolien ik geniet altijd van jouw blog.

Caroline Brouwer zei

Dankjewel Emie voor je reactie. Ik meen me te herinneren dat je door mijn blog ook venkel bent gaat gebruiken.
groetjes, Caroline