dinsdag 24 juni 2014

Kookworkshop op Sardinië

Toni met de Cascà Carlofortina
Tijdens onze vakantie op Sardinië heb ik met een vriendin een kookworkshop gedaan.
Deze workshop vonden we op het internet en hadden deze al geruime tijd tevoren vanuit Nederland geboekt.
Vanuit ons hotel in Cagliari gingen we naar het eiland Sant’Antioco. Dat is een eiland maar wordt met een brug verbonden met het grote eiland.
Daar werden wij gastvrij ontvangen door Monique en haar man Toni van “Sardinië trips” op hun ecolounge “Dolce Vita”. Toni heeft een mooie buitenkeuken en had alle ingrediënten al klaar staan voor het gerecht dat we gingen maken: “Cascà Carlofortina”. Dat is een stoofpot met vlees en veel verse groenten en couscous gemaakt van semolina. Dit gerecht is typisch voor de streek Carloforte maar komt uit de Arabische keuken.
Onder het genot van een aperitief gingen we onder leiding van Toni aan het werk. Het was veel snijwerk en Toni leerde ons ook zelf couscous te maken. Deze stoofpot moet 2½ uur stoven.
In die tijd heeft Monique ons een paar historische plekken op het eiland laten zien. Ze kon daar met veel kennis en enthousiasme over vertellen.
Toni had ook nog voor de nodige antipasti gezorgd. We hebben buiten met mooi uitzicht op de Middellandse Zee heerlijk gegeten. Als dessert had Toni nog een typisch Sardijns nagerecht (Seadas) voor ons gemaakt. Dit is een soort kaaspasteitje met honing.
Verder liet hij ons ook wat van zijn zelfgemaakte Italiaanse likeuren proeven, waaronder “mirto”.
We hebben bijzonder genoten van de kookworkshop, het lekkere eten, de “excursie” onder leiding van Monique en de gastvrijheid van Monique en Toni.

De buitenkeuken


Antipasti


6 opmerkingen:

ymme zei

Oh Caroline, hier moet je ongetwijfeld van genoten hebben, ik kan het me voorstellen.
groetjes

Manon zei

Prachtig Caroline! Dat was driedubbel genieten (van het eiland, de workshop en het eten).
En wat een sfeervolle foto's.
Groeten, Manon

Eetlust zei

Wat ontzettend leuk zeg, wat zul je genoten hebben!Lijkt me enig om te doen.

Monique zei

O..wat heerlijk!
Vorige jaar ook zoiets meegemaakt op Sicilië...geweldig! De kinderen maakten pasta en wij mochten ons mee bemoeien met de rest van het diner...ik kan daar zó van genieten...en jij ook lees ik!
Mooi!

Hester zei

Dat ziet er mooi, lekker en leuk uit! Hester

Crazy Dutch Foodie zei

Klinkt heerlijk! Sardinie staat nog op het verlanglijstje...