donderdag 3 juli 2014

Aardbeienijs


Ingrediënten:
- 350 g aardbeien
- 1 el citroensap
- 1 blik gezoete, gecondenseerde melk (ca.400 g)
- 250 ml slagroom

Bereiden:
1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd ze in stukken en pureer ze samen met een eetlepel citroensap. Dit kan in de foodprocessor of met de staafmixer.
2. Meng de gecondenseerde melk erdoor. Klop de slagroom een paar minuten met de mixer luchtig (niet stijf) en spatel door de aardbeienpuree. Laat in de koelkast goed koud worden.
3. Giet het mengsel in de draaiende ijsmachine en laat het ijs draaien tot het klaar is. Schep het in een doos en bewaar in de vriezer. Haal ongeveer 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.

Bron: IJspret, Linda Lomelino

Een héérlijk romig ijsje gemaakt van maar 4 ingrediënten. Je kunt de aardbeien vervangen door ander fruit. Een lekkere verfrissing met dit warme weer.

18 opmerkingen:

Judith zei

Lekker! Wat leuk dat je dat nu ook zelf kan maken.

Caroline Brouwer zei

@Judith, ik heb een tijdje geleden de ijsmachine bij mijn Kenwood gekocht, ben er blij mee!

Saartje zei

Mmm, kan niet slecht zijn!
grtjs, Saartje

http://saartjeathome.blogspot.be

Nell Nijssen zei

Heb deze ook gemaakt, maar vond het als geheel wel een tikje weeïg smaken. Misschien omdat ik niet echt een aardbeienfan ben. Ik had al zitten denken om het nog eens te maken maar dan met stukjes chocolade er door. Wel een schitterende foto trouwens!!

Caroline Brouwer zei

@Nell, ik heb er meer aardbeien door gedaan dan in het recept stond (250g in het recept). Wij vonden het heerlijk romig en zeker voor herhaling vatbaar!

Jose zei

Lekker! Maar ik heb nog meer aardbeien gebruikt, nl. bijna een pond(paar uit het doosje gesnoept)
Was nog wel erg zacht, moest nog 2 uurtjes in de vriezer.

Caroline Brouwer zei

@Jose, hoe meer fruit hoe lekkerder. Bij mijn ijsmachine moet het ijs altijd nog 2 uur in de vriezer, omdat het anders nog te zacht is en ik las op internet dat dat normaal is.
groetjes, Caroline

Jose zei

Maar hoe ontzettend leuk is het om een ijsmachine te hebben, he.
Nu staat hij weer te draaien voor
dulce de leche ijs. Vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen, en
meteen weer een hobby erbij: Ijsmaken! Superleuk!

Saskia zei

Hoi Caroline
Kun je dit recept ook maken zonder ijsmachine?

Vriendelijke groetjes van Saskia

Caroline Brouwer zei

Hallo Saskia,
Je kunt elk ijs maken zonder ijsmachine. Je moet dan de bak in de vriezer zetten en het ijs tijdens het bevriezen 3-4 keer doorroeren met een lepel of met je elektrische mixer. Het ijs is dan na 3 - 4 uur klaar. Het ijs zal wel anders van consistentie zijn dan uit de ijsmachine.
groetjes, Caroline

Mama Muis zei

Was erg lekker!

Anke zei

Even eern ander vraagje: de potjes waar haal je deze?

Caroline Brouwer zei

Hallo Anke,
Die heb ik bij de Jumbo gekocht. En AH heeft van die punthoorntjes. Allebei van het merk Brink.
groetjes, Caroline

Leentje zei

Is het citroensap ook nodig als je ander fruit kiest, zoals banaan bijv?

Caroline Brouwer zei

@Leentje, ik zou het zeker bij banaan ook doen. Ten eerste geeft het een frisse smaak en bij banaan zorgt het ook nog eens dat de banaan niet bruin wordt.

Vissers zei

Ik hou erg van aardbeien en van ijs en het ziet er heerlijk uit, ik ga het meteen proberen!

Anoniem zei

Vandaag gemaakt. HEERLIJK! Wel heel zoet en ik zag nadien dat er veel suiker in de gecondenseerde melk zit. Is er ook een gecondenseerde melk zonder suiker? Ik las koffiemelk, maar zou dat hier ook in kunnen?

Groeten Fraukje.

Caroline Brouwer zei

@Fraukje, ik weet niet of het lekker wordt met koffiemelk. Gewoon een keer proberen, maar natuurlijk niet alles vervangen, want zonder suiker wordt het niets.