vrijdag 30 april 2010

Peynir Tatlisi - Turkse feta cheesecake


Ingrediënten:
- 200 gram Turkse feta kaas,
- 2 eetlepels suiker
- 6 eetlepels gesmolten roomboter
- 1,5 eetlepel bakpoeder
- 3 eetlepels slagroom
- 3 eieren
- 1 cup bloem, gezeefd
- 4 eetlepels maizena

Siroop:
- 3 cups koud water
- 2 cups suiker
- 1 eetlepel citroensap

Bereiden:
Snijd de kaas in kleine blokjes en week ze 2 uur in warm water, ververs het water af en toe. Doe de kaas in het water de hele nacht in de koelkast zodat al het zout eruit gaat.
Verwarm de oven de volgende dag voor op 180'C en vet een bakblik van 14x18cm in.
Laat de kaas uitlekken en verkruimel de kaas. Meng de slagroom met de kaas.
In een andere kom meng je de suiker, het bakpoeder en de boter. Voeg het kaas mengsel toe en roer met een houten lepel. Voeg de eieren één voor één toe en roer goed.
Voeg dan de bloem en de maizena toe en meng 1 minuut tot al de ingrediënten goed vermengd zijn. Doe alles in het bakblik en bak 25 minuten in de oven of totdat de bovenkant lichtgekleurd is.
Maak ondertussen de siroop door het water met de suiker te mengen en kook 15 minuten (goed in laten koken). Voeg 1 eetlepel citroensap toe en houd de siroop warm.
Als de cake uit de oven komt giet er 1/2 cup warm water over en dek af met aluminiumfolie. Laat 2 minuten staan.
Prik daarna met een satéprikker gaatjes in de cake en giet de suikersiroop er in delen overheen.
Serveer op kamertemperatuur.

Bron: The Sultan's Kitchen, Ozcan Ozan

2 opmerkingen:

Femke zei

Wat een leuk recept !!
LIjkt me erg lekker, proeft de cheesecake echt naar fetakaas of wat neutraler door het weken in het water ?

Caroline Brouwer zei

Hij smaakt wat neutraler door het weken. Het was erg lekker.