zondag 2 januari 2011

Warme peer - gorgonzola - pecantaartjes met ahornsiroop


Ingrediënten:
- 375 g bladerdeeg
- 1 ei, licht geklopt
- 200 g gorgonzola
- 4 el room
- 2 - 3 rijpe peren
- 75 g pecannoten of walnoten
- 6 tl ahornsiroop
- cayennepeper

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220' C. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.
2. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkant van ongeveer 24 bij 24 cm. Snijd het doormidden en snijd elke helft in drie stukken, zodat je zes gelijke stukken krijgt. Kerf de stukken met een scherp mes rondom in op ongeveer 1,5 cm van de rand. Bestrijk de randen lichtjes met geklopt ei; pas op dat je niet over de inkeping strijkt (anders komen de randen van de stukken deeg niet omhoog).
2. Leg de gorgonzola in een kom en verdeel hem met een vork in grove stukjes. Roer de room erdoor. Voeg een beetje cayennepeper toe en verdeel het mengsel over de stukken bladerdeeg; blijf binnen de rand. Breek de pecannoten in grove stukjes en verdeel ze over de taartjes.
3. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in vieren. Snijd elk stuk in drie partjes en leg ze op de gorogonzola en noten. Sprenkel een theelepel ahornsiroop over elk taartje en bak de taartjes 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi bruin en gerezen is. Laat de taartjes voor het serveren 5 min. afkoelen.

Dranksuggestie: een glas licht gekoelde jonge tawny port is hier erg lekker bij.

Bron: "Alles over kaas" Fiona Beckett.

Dit boek heb ik geleend in de bibliotheek. Het is een erg mooi boek over alles wat met kaas te maken heeft, er staan ook leuke recepten in. Dit is een lekker dessert na een etentje, vooral als je gasten hebt, die niet erg van zoet houden.

1 opmerking:

Gabriella zei

Gelukkig nieuw jaar, Caroline!!!

Heerlijk recept!