- 500 g aardappelpuree
- een blikje zalm (418 g)
- 150 gram doperwten, uit de diepvries
- handvol munt
- 1 el tartarsaus
- 3 el bloem
- 3 el olijfolie of zonnebloemolie
- een citroen
Bereiden:
1. Laat de zalm uitlekken en verdeel in stukken. Doe de aardappelpuree in een kom en voeg de zalm, de doperwten, munt tartarsaus toe. Meng alles en breng op smaak met zout en peper.
Doe bloem op je handen en maak er 8 platte viskoekjes van. Doe nog wat bloem op de viskoekjes.
2. Verwarm de olie in een grote koekenpan op een halfhoog vuur. Bak de viskoekjes 3-4- minuten aan iedere kant, tot ze bruin zijn. Serveer met een beetje citroensap en de rest van de tartarsaus.
Bron: "BBC Good Food".
Erg lekker gerecht. Ik heb ze dit keer met verse zalm (350 g) gemaakt ( 220' C, 15-20 min. in de oven gegaard). Ik kon geen munt krijgen en heb daarvoor in de plaats dille gebruikt (ook lekker). De rest van de tartarsaus kun je erbij serveren, smaakt heerlijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten