- 500 g gemengde bosvruchten uit de diepvries
- 2 groene appels, geschild, in stukjes
- 50 g fijne kristalsuiker
- rasp van 1 sinaasappel
- 2 tl maïzena, gezeefd
- ongeklopte slagroom voor erbij
Amandeldeeglaag:
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 40 g amandelmeel
- 80 g ijskoude, ongezouten boter, in blokjes
- 70 g fijne kristalsuiker
- 150 ml karnemelk
- 2 el amandelschaafsel
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Meng in een grote kom de bosvruchten, de appels, suiker, het sinaasappelrasp en de maïzena. Doe het in een ingevette ovenvaste schaal van 1½ l inhoud.
2. Meng voor het deeg het amandelmeel, boter en 60 g van de suiker in een keukenmachine met de pulseerknop, zodat je een kruimelig mengsel krijgt.
3. Meng dan met de pulseerknop de karnemelk erdoor, zodat je een zacht deeg krijgt.
4. Verdeel het deeg over de vruchten en strooi er de geschaafde amandelen en de rest van de suiker over.
5. Zet de schaal 35-40 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg mooi gekleurd is.
Serveer met de slagroom.
Bron: "delicious".
Laat de cobbler eerst even iets afkoelen voor het serveren. Het is trouwens ook erg lekker met een bolletje yoghurt ijs i.p.v. met slagroom. En als straks de verse bosvruchten er weer volop zijn, kun je deze cobbler natuurlijk ook daar mee maken.
2 opmerkingen:
This sounds like a delicious cobbler!
oh wat ziet dat er weer lekker uit
ik ben zo gek op zoetigheid ga het toch eens proberen
gr sandra
Een reactie posten