- 175 g fijne kristalsuiker
- 200g rabarber, in stukjes
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ei, losgeklopt
- 1 tl vanille extract
- 125 ml karnemelk
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bicarbonate of soda
Voor de crumble:
- 50 g rietsuiker
- 50 g bloem
- 25 g havermout
- 1 tl kaneel
- 50 g roomboter, in blokjes
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200' C. Beleg een muffinvorm met 12 papieren vormpjes.
2. Doe de rabarber met de suiker in een schaal, roer door elkaar en zet apart.
3. Maak intussen de crumble: meng de rietsuiker met de bloem, kaneel, havermout. Meng dan met je vingertoppen de boter erdoor.
4. Meng in een kom de bloem met de bakpoeder en baking soda.
5. Doe de olie, het ei, vanille extract en de karnemelk bij de rabarber en meng goed. Voeg dan de droge ingrediënten toe en meng alles met een rubberen spatel goed door elkaar.
6. Vul met een lepel de muffinvormpjes en breng een dikke laag van de crumble erover aan.
7. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de muffins 15 - 18 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan even in de vorm afkoelen. Haal ze eruit en laat helemaal afkoelen op een rooster.
Bron: "BBC Good Food".
Heerlijk fris door de rabarber en de crumble met kaneel smaakt er erg lekker bij.
En...... niet onbelangrijk: ze zijn nog vet-arm ook!
3 opmerkingen:
oh yummie ziet er goed uit ! Toevllig afgelopen weekend muffin met aardbei en witte chocola gemaakt..helaas niet vetarm maar wel ook heel lekker. Moet nog op mn blog zetten.
Dit recept ga ik ook eens proberen ! Thanx
Hoi, ik had zelf ook al gesurfed op de Good Food. Zat er genoeg rabarber in? Ik heb ook een recept met kaneel en sinaasappelsap. Prima, maar toen zat er te weinig rabarber in. Gr. Gerry
Hallo Gerry,
Ik las in de reacties al dat er te weing rabarber in zat, nl. 175 gram. Dus ik heb er al meer in gedaan, 200 gram. Zou misschien nog wel ietjes meer kunnen. Ze zijn erg lekker!
groeten, Caroline
Een reactie posten