vrijdag 15 juni 2012

Rabarbercrumble


Ingrediënten:
- 750 g rabarber
- ½ dl witte wijn
- ½ dl water
- 150 g suiker
- 75 g cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
- 90 g bloem
- 100 g boter

Voor erbij:
- poedersuiker
- ¼ l slagroomn
- 2 tl suiker
- enkele druppels amaretto

Bereiden:
1. Was de rabarberstengels en snijd het onderste stukje en het blad weg. Snijd de rabarber in stukjes van 3 cm groot. Breng de wijn en het water met de helft van de suiker aan de kook, doe de rabarberstukjes erbij en laat ze op laag vuur 10 minuten zacht worden.
2. Verkruimel intussen de cantuccinikoekjes en maak het kruimeldeeg. Doe de bloem, de rest van de suiker en de in kleine blokjes gesneden koude boter in een kom en wrijf de boter met je vingers door de bloem en de suiker, tot je een kruimelig deeg hebt. Je kunt het ook in de keukenmachine doen en kort de pulseknop gebruiken.
3. Doe de rabarber in een platte ovenvaste schaal en schep de cantuccinikruimels erdoor. Verdeel het kruimeldeeg erover en schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 175' C. Bak de crumble 35 minuten. Serveerde crumble lauw of helemaal afgekoeld.
4. Bestuif de crumble eventueel met poedersuiker. Klop de slagroom stijf met de suiker en schep er wat druppels likeur door en serveer met een dot room. Dit is niet echt noodzakelijk (zonder de room ook heel erg lekker), maar wel erg lekker erbij. Laat de crumble eerst wat afkoelen voor je het serveert.

Bron: Aan tafel nr.2

Erg smakelijk, vooral als je niet van tè zoet houdt. Het is een lekker fris dessert en zeer eenvoudig te bereiden. Ziet er niet spectaculair uit, maar smaakt héérlijk

8 opmerkingen:

Marja zei

O jammie! Zoek nog een dessert voor morgen als we eters krijgen.
Maar ik heb al zoveel lekkers gezien, het is lastig om een keuze te maken...

Marjan zei

Wat een goed idee! Ik zag gisteren rabarber liggen maar kwam even niet verder dan moes qua ideeën... Dit is het perfecte toetje voor mijn etentje volgende week! (Zeker als het dit weer blijft!)

Photo-copy zei

lekker!

Kelly @ Kell's Kitchen zei

Mmm, daar zou ik nu wel wat van lusten ;-)

Nell zei

Die cantuccinikoekjes zullen het vast extra lekker maken.

Anoniem zei

Ik heb de crumble gister gemaakt, mijn man, die geen rabarberliefhebber is, vond het ook heerlijk.

groetjes Janet

Caroline Brouwer zei

@Janet,Leuk om te horen. Binnenkort nog een heerlijk rabarber recept!
groeten, Caroline

Unknown zei

Hoi Caroline, Morgen eters en nu ik rabarber weer "ontdekt" heb ben ik niet meer te stopen. Hij staat in de oven ben benieuwd! Wat zal jouw naam vaak genoemd worden tijdens het eten want alle gerechten zijn van jouw blog! ( de uien voor de Franse uiensoep staan ook op dus je snapt wel hoe het hier ruikt - uien- rabarber. :-)) groetjes. Marja