donderdag 14 maart 2013

Wortelsoep met gember en koriander


Ingrediënten:
- 500 g wortels, geschild en in schijfjes
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 à 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 el olie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kerriepoeder
- 1 groentebouillontablet
- zout/peper
- 2 dl kokosmelk
- 1 el limoensap
- verse koriander, grof gehakt
- Griekse yoghurt (optioneel)

Bereiden:
1. Fruit de ui zachtjes in een soeppan, gember, en kruiden toevoegen en zachtjes meebakken.
2. Wortels en groentebouillonblokje met ½ liter water in de pan doen en ongeveer in 15 à 20 minuten de wortels gaar koken. Soep met staafmixer of in blender pureren.
3. Kokosmelk door soep roeren en op smaak brengen met zout en peper. Limoensap erdoor roeren.
4. Serveren met een flinke eetlepel Griekse yoghurt en koriander.

Bron: AH

Ik had zin in een lekker soepje en zat eens te kijken bij de recepten van AH. Daar kwam ik deze soep tegen; lekker kruidig en verwarmend. Zij serveren het koud, maar aangezien het nogal kil en guur weer was, hadden wij juist zin in een lekker warm soepje.
Het is zo'n makkelijk recept dat ik me af vroeg of ik het wel op mijn blog moest plaatsen. Maar aangezien wij het heerlijk vonden, wilde ik het recept graag bewaren en met jullie delen. De yoghurt is optioneel, maar past er erg goed bij, omdat het ook een wat dikkere soep is.

5 opmerkingen:

Manon zei

Eigenlijk apart dat de eenvoud van een recept ons ervan kan weerhouden om het te plaatsen, terwijl dat vaak de meest lekkere recepten zijn.
Jaren geleden kreeg ik van iemand een recept van een Turkse groenteschotel met kikkererwten, waar ook yoghurt bij geserveerd werd (en feta). Dat was verrassend lekker.
Deze soep met kokosmelk (en yoghurt) lijkt me ook bijzonder lekker. Het doet me denken aan een soep van gele linzen met kokosmelk die ik nog steeds eens wil maken.
Heb jij toevallig al de conchiglie met yoghurt van Ottolenghi uit Jeruzalem gemaakt? Het recept staat ook in Delicious. Ik krijg volgende week eters en overweeg dit te maken. Ik heb het alleen nog niet eerder gemaakt en ben benieuwd of jullie dit al 'getest' hebben.

Caroline Brouwer zei

Hallo Manon,
Ik heb de conchiglie met yoghurt nog niet gemaakt. Ik heb het recept even opgezocht en het lijkt me wel lekker. Nou houd ik wel van yoghurt bij warm eten (moet wel Turkse of Griekse zijn). Het recept lijkt me lekker, maar ik denk dat je inderdaad veel kruiden toe moet voegen (zoals hij aangeeft) om het lekker te maken. Veel basilicum, knoflook en chilivlokken en de pijnboompitten zullen er een lekkere crunch aan geven. Goede feta lijkt me ook erg belangrijk. Ik hoor graag hoe het was.
groeten, Caroline

Vizzzzz zei

Wij hebben de "Conchiglie" van Ottolenghi vanavond gemaakt.
Heerlijk! De frisse smaak van de saus en de pasta en de pittige smaak van de chillivlokken en pijnboompitten. Dacht wat moet dat worden met Griekse yoghurt, maar is een goede combinatie. Ook erg lekker zomers denk ik als je het helemaal koud eet als een soort pastasalade. Wij hebben het nu lauw warm gegeten.

Caroline Brouwer zei

@Vivianne,klinkt goed,laat ik nou toevallig hier een pak conchiglioni hebben liggen!

Caroline Brouwer zei

Ik geloof dat die wat groter zijn dan de conchiglie. Ik ga daar maar naar opzoek!